in

DRASTIČAN RAST BROJA ZARAŽENIH Srbija vraća mjere zabrane?!

U posljednja 24 sata u Srbiji na koronavirus testirano 5.015 osoba, njih 66 je bilo pozitivno, a preminula je jedna osoba

U posljednja 24 sata u Srbiji na koronavirus testirano 5.015 osoba, njih 66 je bilo pozitivno, a preminula je jedna osoba. Na respiratorima je 14 pacijenata, piše Blic.

Jučer je, kako podsjeća list, smo imali 69 novozaraženih na 5.239 testiranih, na respirtorima je bilo 15 osoba, a preminulih nije bilo.

Podsjećaju i da posljednjih desetak dana Srbija bilježi porast broja zaraženih, tako da su od 0,5 posto novooktrivenih slučajeva tokom 24 sata ponovo u jednom trenutku došli do čak 2,5. Da je 66 i dalje veliki broj govori podatak da je prije više od deset dana bilo dvadesetak novozaraženih po danu.

… / Panika u najbližem susjedstvu BiH: Broj novozaraženih posljednjih dana opasno raste
Sada, osim što su brojke veće, piše list, pojavljuju se i nova žarišta – fabrike, studentski domovi, vrtići, škole… a sve su glasaniji i članovi Kriznog štaba koji najavljuju povratak određenih mjera.

Dr Predrag Kon je, tako, za Blic izjavio da ne treba da zaboravimo da je epidemija u toku, da se situracija prati i da je mouće vraćanje pojedinih restriktivnih mera, a jedna od njih može da bude zabrana okupljanja.

Autor: Krtice.net

Ceca pozitivna na koronavirus!

DRAMA DOBILA NOVU DIMENZIJU I Veljko Ražnatović pozitivan na koronavirus!