in

Er Srbija od 18. maja leti ka 4 destinacije, od 1. juna povećan broj letova

Kompanija Er Srbija najavila je danas da će u ograničenom obimu obnoviti redovni putnički avio-saobraćaj od 18. maja

Kompanija Er Srbija najavila je danas da će u ograničenom obimu obnoviti redovni putnički avio-saobraćaj od 18. maja, uz povećanje broja letova u okviru reda letenja od 1. juna.

Kako se navodi, konačni red letenja zavisiće od odluka i smjernica domaćih, stranih i međunarodnih tela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od ukidanja zabrana letenja, izmjena ograničenja u putovanjima i zdravstvenih mjera u zemljama do kojih Er Srbija leti.

Saobraćaj će biti organizovan u skladu sa načelnim redom letenja koji je objavljen na airserbia.com i biće podložan promjenama. Od 18. maja biće organizovan ograničen broj letova do aerodroma London Hitrou, Frankfurta, Ciriha i Beča.

Kompanija je navela da će red letenja pretrpeti određene izmjene u odnosu na plan za ljetnju sezonu 2020. godine.

Imajući u vidu očekivanu potražnju, letovi do jednog broja destinacija obavljaće se onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, frekvencija letova do pojedinih destinacija biće smanjena, dok će letovi do nekoliko destinacija u ovoj sezoni biti privremeno suspendovani.

Destinacije do kojih će avioni Er Srbije leteti istim intenzitetom kao i do sada su Podgorica, Cirih, Beč, Pariz, Tirana, Zagreb, Skoplje, Bukurešt, London, Sarajevo, Sofija, Frankfurt, Brisel, Kijev, Krasnodar, Zadar i Nica.

Nedeljni broj letova biće optimizovan do destinacija kao što su Tivat, Ljubljana, Atina, Solun, Amsterdam, Prag, Moskva, Berlin, Rim, Istanbul, Milano, Diseldorf, Dubrovnik, Split, Larnaka, Kopenhagen, Štutgart, Njujork, Banjaluka, Tel Aviv, Stokholm, Venecija, Pula, Barselona, Sankt Peterburg i Madrid. U narednom periodu, Er Srbija neće leteti do Helsinkija, Lavova, Amana, Firence, Kišinjeva, Rostova na Donu, Malte, Ženeve, Kaira, Bejruta i Rijeke.

PROČITAJTE  HOROR / Majka podvodila 13-godišnju kćerku: "Klijente" nalazila među poznanicima i dovodila kući...

Er Srbija je istakla da sarađuje sa partnerima da bi se utvrdila potražnju za čarter-letovima. Postoji mogućnost da letovi do ograničenog broja destinacija budu uspostavljeni i ranije, odnosno pre 1. juna.

Ukoliko opšti uslovi budu dozvolili da se ti letovi organizuju, srpska nacionalna avio-kompanija će o tome odmah obavijestiti putnike, navodi se u saopštenju.

Autor: Mirza D.

PROŠLO JE 40 GODINA OD TITOVE SMRTI Bili smo ljudi, danas smo podanici

GORI ISPRED SKUPŠTINE SRBIJE Šešeljev vozač bejzbol palicom udario pripadnika Dveri