in

Frontmen legendarnog benda boluje od neizlječive bolesti: Dani su mi odbrojani

Frontmen Jethro Tulla Ian Anderson otkrio je kako pati od “neizlječive bolesti pluća”. Rock legenda otkrio je kako su mu “dani odbrojani” u razgovoru s Danom Ratherom za show The Big Interview koji se emitovao u srijedu navečer na AXS TV-u.

Rather je Andersona pitao koliko teško je pjevati i svirati flautu na pozornici, na što je on odgovorio. “Reći ću vam nešto što nisam rekao nikome u javnosti – patim od neizlječive bolesti pluća koja mi je dijagnosticirana prije nekoliko godina.”

“Borim se. Imam ono što se naziva egzacerbacijama – periodi kad dobijem upalu koja se pretvori u jak bronhitis i imam dvije ili tri sedmice kad je zbilja teško izaći na pozornicu i svirati. Sad sam 18 mjeseci bez pogoršanja i na lijekovima sam. Držim li se u okruženju bez velikog zagađenja zraka, ok sam. No dani su mi odbrojani.”

“Još nije u stadiju u kojem mi utiče na svakodnevni život – još mogu trčati za autobusom”, dodao je. Umjesto svoje prognoze, Anderson je odgovorio da će se boriti do kraja. Dodao je kako se bolest naziva KOPD (hronična opstruktivna bolest pluća).

Nakon što je izašao intervju s njim, Anderson se javio saopštenjem u kojem je napomenuo kako je mislio na to da su mu dani kao pjevaču odbrojani, a ne života.

PROČITAJTE  Rasta u pritvoru tri mjeseca, niti jednom nije vidio kćerku i bivšu suprugu Anu Nikolić

Autor: D. K.

Vanzemaljski život se može razviti na više mjesta nego što smo mislili

Virus ušao u najveći izbjeglički kamp na svijetu