in

Govor tijela otkriva sve! Ovo su znakovi da vas neko voli iako to ne mislite

Da biste shvatili šta osoba osjeća prema vama ne morate odmah biti otvoreni i odmah ih to pitati. Dovoljno je da obratite više pažnje na govor tijela te osobe. Njihove geste mnogo toga mogu vam otkriti

Kada komuniciramo s osobom koja nam se sviđa, pokušavamo ukloniti sve fizičke barijere među nama. U ovom slučaju, prepreke mogu značiti različite predmete poput tanjira, torbi, jastuka.

Na primjer, ako osoba stavi svoju čašu između vas dvoje, u toj vezi nema ništa romantično niti prijateljsko. Ili ako žena drži svoju torbu pred sobom kad razgovara s muškarcem, ona najvjerojatnije neće postati bliska s njim.

Lični prostor veoma je bitan svakoj osobi. Podsvjesno ljudi žele biti fozički bliži ljudima koje vole i držati se podalje od onih koje ne vole. Znakovi poput naginjanja glave prema osobi ili pomicanja tijela prema njoj pokazuju da osoba nije ravnodušna prema osobi s kojom razgovaraju.

Kada razgovarate s nekim, pogledajte u noge te osobe. Smjer u kojem su može mnogo toga otkriti. Ako su stopala prema vama znači da je osoba zainteresirana za vas.

Kada pozdravite osobu kojoj se sviđate, nehotice će joj se podići obrve. Što vam se više sviđaju, to će vam biti podignutije obrve.

Ako osoba hoda ispred vas sa psihološkog stajališta, to znači da im je stalo samo do njih samih i da nisu zainteresirani za vas. No ukoliko osoba hoda u istoj ravni sa vama to znači da joj se sviđate.

Muškarci će vjerovatno pokazati svoju ranjivost pred ženama koje vole. Jedan od načina da suptilno demonstriraju svoju ranjivost je da drže ruke na bokovima. Iako se ovaj položaj može činiti arogantnim ili prijeteći ovaj položaj može pokazati da je osoba zainteresirana za vas.

PROČITAJTE  Crkva izronila iz jezera 40 godina nakon što je poplavljena

Autor: A. P.

Detalji incidenta između dvije nuklearne sile: Najkrvaviji obračun Indije i Kine u posljednjih 60 godina

Nikada nije imala plastične operacije! Salma Hayek i sa 53 i dalje važi za najpoželjniju ženu Hollywooda