in

Građani Srbije prosljeđuju 100 eura dobijenih od države maloj Sofiji

Kada je 17. maja počela isplata 100 evra jednokratne pomoći građanima Srbije, mnogi su odmah znali kako će potrošiti novac i nisu časili ni časa, piše Telegraf.rs

Kada je 17. maja počela isplata 100 evra jednokratne pomoći građanima Srbije, mnogi su odmah znali kako će potrošiti novac i nisu časili ni časa, piše Telegraf.rs

Uplate su počele da pristižu na račun bebe Sofije Markuljević (1), koja boluje od progresivne spinalne mišićne atrofije.

Najmanje 208 punoletnih građana Srbije uplatilo je iznos od 11.759,40 i 11.759,00 dinara na račune Sofije Markuljević. Ali veliki je broj i onih koji su uplaćivali iznose 11.760, 11,500, 11.800 i slične pa sa pravom “sumnjamo” da je i to novac od jednokratne pomoći građanima.

Pomozimo Sofiji, lek košta više od 2 miliona

Sofija ne može da podigne glavu, ne puzi, ne sedi, ne podiže nogice ni da se okrene smaostalno.

Jedinu nadu roditeljima daje lek Zolgensma za koje treba da sakupe 2,1 milion dolara. Reč je inače o leku koji se daje jednom u životu, najkasnije do druge godine deteta. Sofija je, da podsetimo, 25. maja napunila godinu dana.

U pomoć Sofiji je pritekao i fudbaler Kristijano Ronaldo, čiji će dres biti prodat na aukciji, a sav prihod ići će maloj Sofiji. Za dres se trenutno nudi 7.600 evra, a aukcija traje do 12. juna.

Lek Zolgensma je donedavno bio registrovan samo u Americi, a odnedavno i u Evropskoj uniji.

Kako je ranije objasnio Sofijin otac, Stefan Markuljević, reč je o terapiji koja je odlična ali koja mora da se primi što ranije, i koja je već pomogla dečaku Krisu iz Slovenije koji ima istu bolest kao i njegova mezimica:

– Akcija za Krisa u Sloveniji je trajala 6 dana, i prikupljeno je preko 3 miliona evra. Kris je primio lek Zolgensma pre nepunih 6 meseci i rezultati su zaista neverovatni. Verujem da ste videli kakvo je Sofijino stanje, a vidite šta sve Kris može – kaže Stefan Markuljević.

PROČITAJTE  Vučić najavio veliki priliv novca za sve građane Srbije, ali i potpuno neočekivane vijesti

Od skoro postoji mogućnost i da se novac uplati iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Autor: Krtice.net

STIŽE DRASTIČNA PROMJENA VREMENA Izdano upozorenje za cijelu Srbiju, dijelove BiH i Hrvatske da vrijeme može biti “potencijalno opasno”

Od danas vrijede nova pravila za putnike koji ulaze u Veliku Britaniju