in

Hapšenje na granici BiH: Uhapšena profesorica iz Beograda, policajci zanijemili kad su shvatili ko je

Prema riječima našeg izvora iz BiH, profesorki su lisice stavljene kada je krenula u Višegrad na izlet

Za Beograđankom N. Š. (44) bila je raspisana potjernica iz Francuske, pa su joj lisice stavljene čim je pokušala da uđe u BiH.

Beograđanka N. Š. (44), profesorka engleskog jezika, uhapšena je početkom avgusta na graničnom prelazu Vardište u Bosni i Hercegovini, i to po potjernici francuskog Interpola, zbog sumnje da je bila dio međunarodne kriminalne grupe za šverc narkotika, saznaje Kurir!

Prema riječima našeg izvora iz BiH, profesorki su lisice stavljene kada je krenula u Višegrad na izlet.

Provjera u sistemu

– Žena je bila na odmoru u zapadnoj Srbiji i odlučila je da obiđe i Višegrad. Na graničnom prelazu je pokazala ličnu kartu, a kada je policajac provjerio u sistemu, vidio je da je za njom na snazi potjernica jer je potražuje sud iz Bordoa u Francuskoj – kaže naš izvor i dodaje da je N. Š. odmah uhapšena i odvedena u ekstradicioni pritvor.

Prilikom hapšenja, sa njom u društvu je bio i muškarac, koji je bio više nego šokiran.

– On je normalno prošao granicu, bez ikakvih problema, ali kada su zadržali N. Š., čovjek je bio jako zbunjen. Nije znao šta se dešava, ali ni zbog čega je hapse. Blago rečeno, čovjek se zaprepastio, a sličnu reakciju imala je i privedena žena – objašnjava izvor.

Sud u Bordoru, prema izveštaju u koji je Kurir imao uvid, nalog za hapšenje profesorke iz Beograda izdao je u februaru ove godine.

Čeka ekstradiciju

– Njoj se na teret stavljaju krivična djela pripadništvo organizovanoj kriminalnoj grupi, posedovanje, prevoz i ilegalni uvoz narkotika i supstanci opasnih po zdravlje ljudi, a za neka od njih u Francuskoj je zaprećena kazna veća od 10 godina zatvora. Istražitelji iz Francuske sumnjaju da je ona bila deo međunarodne kriminalne grupe, koja je u Francuskoj švercovala narkotike. Krivična djela za koja je sumnjiče navodno su počinjena u julu 2018. godine – objasnio je izvor.

PROČITAJTE  "Zanima me jesu li Bosanci pametniji od nas"

U Sudu BiH, koji je nadležan za ekstradiciju, rečeno nam je da se Beograđanka nalazi u njihovom ekstradicionom pritvoru i da je neizvesno do kada će tamo ostati.

– Pritvor joj je određen 11. avgusta i može trajati do 11. februara 2021, kada bi trebalo da bude izručena, ili do promijene odluke suda u Bordou – saopštili su iz suda.

Autor: Krtice.net

Za mjesec dana u Općoj bolnici pet poroda trudnica pozitivnih na Covid 19

Trump je donio odluku za Kosovo: Mnogima se neće svidjeti