in

HRVATI SE PREDOMISLILI PA SE OTVORILI KA SRBIJI Srbi ipak mogu da uđu u Hrvatsku, ali pod ovim uslovom

Region je juče šokirala vijest da je građanima iz samo 10 zemalja dozvoljen ulaz u Hrvatsku, a da Srbije među njima nema, kako je najavio premijer Andrej Plenković.

Region je juče šokirala vijest da je građanima iz samo 10 zemalja dozvoljen ulaz u Hrvatsku, a da Srbije među njima nema, kako je najavio premijer Andrej Plenković.

– Dovoljno je da građani Srbije rezervišu smještaj u Hrvatskoj, pokažu dokaz na granici gdje i kod koga idu i mogu ući u zemlju i otići na more – rekao je Krunoslav Capak, vodeći hrvatski epidemiolog.

Region je juče šokirala vijest da je građanima iz samo 10 zemalja dozvoljen ulaz u Hrvatsku, a da Srbije među njima nema, kako je najavio premijer Andrej Plenković. Stranci iz 10 zemalja moraju da se najave unaprijed, da pošalju mejl sa podacima i dobiju uputstva o ponašanju u Hrvatskoj tokom pandemije. Međutim, ono što nije rečeno je da građani iz svih ostalih država, takođe mogu ući u Hrvastku, ali moraju imati neki konkretan razlog, ekonomski ili lični, ali i dokaz za to.

– Sa 10 zemalja uspostavili smo bilateralne dogovore, da ćemo ih puštati na granici da uđu u Hrvatsku, ali se moraju prijaviti unaprijed. Njihovi građani moraju da dobiju uputstva kako da se ponašaju u našoj zemlji zbog koronav virusa. Svi ostali takođe mogu ući, i Srbi naravno, ali moraju imati neki razlog za to i dokaz. Ako recimo imate neku nekretninu ili plovilo, jahtu u Hrvatskoj ili rođaka u našoj zemli, samo pokažete dokaz na granici i objasnite zašto dolazite. Isto važi i za ljetovanje, dovoljno je da imate dokaz o bukingu. Kod nas nije potrebno raditi test na koronu, samo da pokažete na granici zašto ulazite u zemlju – objašnjava Capak.

Naime, građanima Srbije još uvijek nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, bez karantina od obaveznih 14 dana, pa nas Capak poziva u Hrvatsku na more.

PROČITAJTE  Zbog pomicanja satova u palačama kraljice Elizabete nastaje haos. Evo i zašto

– Ne bih mogao da komentarišem poteze vlasti u Crnoj Gori, ali ako ne možete kod njih, dođite kod nas! – naglašava Capak.

Podsjetimo, Plenković je juče objavio popis zemalja iz kojih građani mogu slobodno ući u Hrvatsku i rekao: “Otvaramo se za turizam”.

Autor: Krtice.net

Pogledajte kako je Tijana Ajfon nekada izgledala: Promijenila je lični opis bizarnim operacijama

NEDA UKRADEN SE POČASTILA: Kupila auto od 50.000 eura