in

Hrvatska: Posle mjesec dana saznao da mu je tetka živa, umjesto nje sahranili drugu ženu

Zagrebački advokat Tomislav Zorić gotovo mjesec dana je vjerovao da je polovinom aprila u Grudama sahranio svoju tetku

Zagrebački advokat Tomislav Zorić gotovo mjesec dana je vjerovao da je polovinom aprila u Grudama sahranio svoju tetku, dok ga u ponedeljak uveče nije nazvao hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš koji mu je rekao da je, zbog neobjašnjive zamjene identiteta u splitskoj bolnici, sahranjena druga žena, a da je njegova tetka živa.

„Ja sam tek sada izašao iz stanja šoka. To mi je javio ministar Beroš, bio je jako razočaran i bijesan, izrazio je duboko izvinjenje. Nisam ga znao od ranije, nazvao me sinoć oko osam sati. Kad sam rekao da se događaju te stvari, da mi je jasno kakva je tu bila situacija i koliko je pacijenata starih i dementnih dolazilo u KBC Split, on je rekao da tu nema opravdanja”, ispričao je Zorić.

Doista, dodao je, s obzirom da sam advokat, jasno mi je šta je odgovornost i odgovorna mora biti isključivo osoba koja ih je zamijenila na prijemu, takve stvari su nevjerovatne, prenio je Index.hr.

Greška je tim nevjerovatnija što je prezime njegove tetke specifično, njemačko, a prezime druge žene, s kojom je zamijenjena, relativno uobičajeno. Tetka se zove Iva, pokojnica Mara.

„Preduzeli smo sve da se tijelo otpremi, vrlo je komplikovano kad je riječ o drugoj državi. Sve je obavljeno“, rekao je Zorić navodeći da je tetka bila smještena na pulmološkom odjelenju splitskog KBC.

Neće, kako kaže, tražiti nikakvu satisfakciju od države.

Njegova tetka živjela je u Zagrebu i bila je vitalna do prije dvije godine, kada ju je udario auto.

Kada je iz bolnice poslata u Dom u Seget Vranjici, osoblje je odmah shvatilo da to nije njihova korisnica. Ona je sahranjena u Grudama.

PROČITAJTE  Ukradeni trenutak s pariškog balkona pretvorio se u fotografiju za pamćenje

Autor: Krtica.net

Brak bez seksa: Sudbina skoro 20 posto parova

Severina objavila fotku na Instagramu. Jedan detalj zaprepastio fanove