in

IDE SE U LOCKDOWN! Vlada usvojila nove mjere, više ništa neće biti isto, a evo ko ide pod katanac od 18 sati!

Vlada Srbije usvojila set mjera koje će biti na snazi 10 dana od utorka, pa u javnom prevozu ne smije biti gužve, a maska je obavezna i na otvorenom kada se ne mogu izbjeći kontakti

U Srbiji je za 24 sata zaraženo 5.774 građana, a umrlo 28! U bolnicama je 6.071 pacijent, a na respiratoru rekordnih 209. Vlada Srbije usvojila je juče set novih mjera koje će biti na snazi 10 dana od utorka, a koje, između ostalog, podrazumijevaju i da će restorani, kafići, kladionice i tržni centri raditi skraćeno do 18 sati.

Nove mjere propisuju i da u javnom prevozu ne smije biti gužve, da od kuće radi svako ko može, maska je obavezna u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom kada se ne mogu izbjeći međusobni kontakti, a zabranjena su sva javna okupljanja više od pet osoba, i na otvorenom i u zatvorenom.-

Nove mjere

1 Skraćenje radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima

2 Obavezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom gdje se ne mogu izbjeći međusobni kontakti

3 Zabrana svih javnih okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom (izuzete su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi minimum četiri m2 po osobi)

4 Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta

5 Stroga kontrola nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila

6 Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije) i svih ostalih protivepidemijskih mjera koje su na snazi

7 Mjere oročene na 10 dana

PROČITAJTE  Kina upozorava SAD: Vratit ćemo vam istom mjerom

Prodavnice prehrambene robe (do 21 čas)
Apoteke
Benzinske pumpe (usluge točenja goriva)

Od ove mjere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta od minimum četiri kvadratna metra po osobi – saopštila je Vlada.

Najavljene su stroge kontrole nošenja maske u javnom prevozu, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta, kao i kontrole sprovođenja kućne izolacije i karantina (samoizolacije).

Kazne po 500.000

Sanitarna inspekcija preksinoć je u Beogradu obavila 176 nadzora, jedan lokal je zatvoren, a jedan ispražnjen i napisane su kazne u visini od oko 500.000 dinara, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja.

– Imate na snazi da ne sme lokal da radi posle 21 sat, umro je patrijarh Irinej i proglašena je trodnevna žalost, a opet imate ljudi koji se drznu da sve to prekrše. Takva neodgovornost Srbiju košta preskupo – rekao je Lončar.

Mjere su oročene na 10 dana, nakon čega će biti iznova razmotrene.

AMA ŠTA JE OVO? Prva fotka Helene Topalović i njenog dečka, kog krije kao zmija noge, sad je jasnije zašto!

Svi pričaju o Luni, a kako izgleda Nina Đogani?