in

Idiot krao novac za bolesnu djecu: Uhvatio ga Dragoslav pa natjerao da požali što se rodio

Dragoslav Šinik poznat je po svom humanitarnom radu

Razbojnik, čiji je identitet policija otkrila, ali ga još nije saopštila javnosti, danas je u prijepodnevnim satima u Gradiški ukrao vrećicu sa 35 kutija lijeka namijenjenog djeci sa smetnjama u razvoju širom BiH.

Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima iz Gradiške, kaže da je lijekove ostavio u nezaključanom kombiju i da se sve desilo munjevito dok je ušao u zgradu Osnovnog suda.

– Lopov je lijekove, koji spadaju u grupu narkotika, ukrao iz kombija i počeo bježati. Stigao sam ga i oteo mu vrećicu u kojoj je bilo 35 kutija lijeka čija je vrijednost 2.100 konvertibilnih maraka. Riječ je o vitkom muškarcu visokom oko 180 cm, obučenom u maskirnu jaknu sa kapuljačom – rekao je Šinik.

Lopov je pobjegao glavnom ulicom ulicom, a Šinik ga je prijavio policiji. Brzom akcijom policija je uspjela preko bezbjednosih kamera otkriti identitet lopova, a u toku je potraga za počiniocem ovog nedjela.

Dragoslav Šinik poznat je po svom humanitarnom radu.

Nedavno je, povodom 15.januara, Međunarodnog dana vozača, ispred carinskih terminala u Čatrnji organizovao ručak za hiljadu vozača, a prije toga bolesnoj djeci širom BiH poslao je 50 paketa sa lijekovima i hranom.

Zanimljivo je da Šinik ovim lijekom opskrbljuje i veliki broj bolesnih mališana u Sarajevu i drugim gradovima BiH, piše Avaz.

Autor: Mirza D.

Hrabri istup glumice Dore Lipovčan: Silovana sam, šutjela sam 15 godina prije odlaska na policiju

Kućni prijatelj Mike Aleksića otkrio do sada najgoru stvar koju je ovaj monstrum uradio