in

Internetom kruži užasan snimak iz radionice gdje se proizvode zaštitne maske

Nevjerovatan snimak kruži društvenim mrežama, a svjedoči o maloj “radionici” (navadno je riječ o Indiji), u kojoj se proizvode zaštitne maske, trenutno jedna od najtraženijih roba u cijelom svijetu

Nevjerovatan snimak kruži društvenim mrežama, a svjedoči o maloj “radionici” (navadno je riječ o Indiji), u kojoj se proizvode zaštitne maske, trenutno jedna od najtraženijih roba u cijelom svijetu.

Inače, na snimku se vide ljudi koji u potkušaljama proizvode maske na radnim mašinama. Utisak je da je prostor u kojem se odvija proizvodnja prilično neuslovan i nehigijenski, te se jasno mogu vidjeti razbacane maske po podu koje kasnije sasvim sigurno idu u prodaju.

Nije poznato gdje je tačno nastao ovaj snimak, ali je dovoljno užasavajući da alarmira pitanje – koliko uopšte znamo kako nastaju i gdje se proizvode maske koje se prodaju i na tržištu Bosne i Hercegovine.

Za nadati se da proizvodi koje kupujemo u apotekama ipak prolaze stroge procedure sterilizacije, no evidentno je i da na ovdašnje tržište vrlo često dolazi roba sumnjivog kvaliteta pa je oprez uvijek dobrodošao.

Severina privedena u policijsku stanicu, te dva sata zadržana na ispitivanju. Razlog je sraman

ŠOK ZA GRAĐANE Srbija vraća mjere zabrane u ponedeljak?!