in

Isto muško ime najpopularnije je u Hrvatskoj i u Srbiji

Isto muško ime već je godinama najpopularnije u Srbiji i u Hrvatskoj

Isto muško ime već je godinama najpopularnije u Srbiji i u Hrvatskoj.

Luka je prošle godine bilo daleko najpopularnije ime za dječake u Hrvatskoj, a dobilo ga je 984 muških beba. Iza njega na vrhu liste našla su se biblijska imena David (568), Jakov (500), Ivan (482), Petar (431), Matej (360)…

Blic piše kako je Luka i dalje najpopularnije ime za dječake i u Srbiji, dok je najpopularnije žensko ime kod susjeda Sofija.

U Hrvatskoj na prvom mjestu imena za djevojčice prošle godine bila je Mia (563), a iza nje našle su se Ema (409), Lucija (375), Sara (374), Nika (344)…

Inače, u Hrvatskoj, za razliku od mnogih drugih zemalja (primjerice u Njemačkoj je zabranjeno ime Adolf Hitler, a u Švedskoj Ikea), ne postoji lista zabranjenih imena, no itekako postoje neobična imena koja su roditelji davali djeci.

Prošle godine u Zagrebu ime Val dobilo je tako 8 dječaka. Pet njih nazvano je Kai, kao i Lav. Ime Zrin dobilo je šest dječaka, a Lian njih pet. I ime Artur dobilo je pet zagrebačkih dječačića, a Vilim njih čak šest.

Što se djevojčica tiče, u Zagrebu su se prošle godine rodile neke s jako neobičnim imenima. Tako je ime Zita dobilo osam djevojčica, baš kao i ime Marla. Erin je dobilo također osam, a Mirjam njih devet. Imena Eli dobilo je devet curica, a Vida njih 13. Ime Lotta dobilo je 12 djevojčica.

Prije nekoliko mjeseci portal Nameberry pitao je svoje čitatelje koja im se imena najviše sviđaju u 2020., odnosno koje bi ime dali svojoj bebi, a na vrhu liste našli su se Asher odnosno Luna.

PROČITAJTE  Snimili su medvjedicu i njene bebe dok su prelazili cestu. Jedan detalj dirnuo je sve

Autor: Krtice.net

Nakon mirnog perioda stigao drugi talas koronavirusa? Tri preminula i 127 novozaraženih

OSUMNJIČENI ZA NESTANAK MADDIE “Slomio se, plakao je i rekao da svinje jedu ljudsko meso i da dijete lako može nestati…”