in

Italijanski “nulti pacijent”: Kad sam se nakon 3 sedmice probudio, dočekao me užas

Mattia Maestri, takozvani “nulti pacijent” italijanskog dijela epidemije koronavirusa, kazao je u intervjuu da se postupno vraća normalnom životu

Mattia Maestri, takozvani “nulti pacijent” italijanskog dijela epidemije koronavirusa, kazao je u intervjuu da se postupno vraća normalnom životu.

 

Maestriju (37) je zaraza dijagnostifikovana 20. februara

 

Maestriju (37) je zaraza dijagnostifikovana 20. februara u njegovu domu u Codognu, šezdesetak kilometara jugoistočno od Milana. Bio je to prvi slučaj zaraze lokalnom transmisijom u Italiji.

U intervjuu za Sportweek, sedmičnik povezan sa sportskim novinama Gazzettom dello Sport, Maestri je kazao da je dobro i da mu ne treba psihološka pomoć.

“Rekao sam ‘ne, hvala’, osjećam se vrlo normalno”, kazao je, dodavši da je u bliskom kontaktu s liječnikom koji ga je spasio.

“Postao mi je kao drugi otac, moj novi otac. Puno razgovaramo, slijedim njegove savjete na svom dugom putu prema normalnom”, kazao je.

 

Maestri je proveo tri sedmice bez svijesti na odjelu intenzivne njege

 

Maestri, amaterski trkač i bivši nogometaš kluba iz četvrte lige, prošao je kroz emocionalne i fizičke krajnosti. Proveo je tri sedmice bez svijesti na odjelu intenzivne njege. Kad su ga probudili nije znao što je koronavirus i do koje se mjere proširio.

 

Otac mu je preminuo od covida-19, a koronavirus je dobila i njegova trudna supruga

 

Uključivši mobitel, na društvenim je mrežama ugledao gomilu uvreda na svoj račun. Iz bolnice je pušten 21. marta, ali mu je dva dana ranije od covida-19 preminuo otac.

I njegova trudna supruga je bila zaražena, no oporavila se. Zdravu djevojčicu rodila je 7. aprila.

PROČITAJTE  Isplivao cjenovnik Tijane Ajfon i drugarica sa čamca: Starleta ima uhodanu šemu - evo kome je davala popust!

Korona je zaista promijenila svijet. Nema šanse da pogodite šta je ovo

Deset pravila emocionalno inteligentnih ljudi koja život čine lakšim