in

IZBJEGNITE OVE ZABLUDE: Pet najčešćih grešaka koje pravimo prilikom kupovine farmerki!

Oko 87 posto žena farmerke nosi barem jednom sedmično, a od 10 žena, njih 6 ima problema s pronalaskom idealnih farmerki.

Woman in jeans is sitting on the white table in the office with green plants.

Ako i vi spadate u ovaj skup žena koje tragaju za besprijekornim krojem, prije nego što krenete u kupovinu, saznajte kojih 5 najčešćih zabluda o farmerkama morate odmah zaboraviti…

1. Skinny model farmerki mogu nositi samo mršavice


Iako je prevod za skinny mršavo, to ne znači da ovaj model pristaje samo manekenkama. Naime, farmerke koje se priljubljuju uz nogu mogu nositi baš svi.

Tajna se krije u boji i visini struka, obući, ali i u komadima garderobe s kojim ćete ih kombinovati. Žene punije građe mogu ih nositi uz tuniku ili dugačku košulju, a za izduživanje figure savršeno će se stopiti s parom elegantnih štikli.

2. Dizajnerske farmerke su najkvalitetnije i najbolje pristaju


Kako bi opravdali visoke cijene dizajneri i popularni brendovi često svoje modele ističu kao ekstra kvalitetne i trendi. Međutim, riječ je samo o dobroj reklami jer svako je tijelo različito pa samim tim zahtjeva i drugačiji kroj. Važno je da pronađete onaj koji savršeno pristaje vašoj figuri i karakteru, a cijena tu ne igra nikakvu ulogu.

3. Omiljeni model farmerki mogu kupiti i iduće sezone

View this post on Instagram

Stay fashionable #joesjeansmx #denimjeans #inmyjoes #womensfashion

A post shared by Joe's Jeans México (@joesjeansmx) on

Modni trendovi mijenjaju se tolikom brzinom da ih je vrlo teško pratiti i svake nove sezone prodavnice su prepune trendi odjeće koja nimalo ne liči na onu od prošle godine. Upravo zbog toga, iduće godine vrlo lako možete ostati bez omiljenog kroja farmerki. S obzirom na to kako 6 od 10 žena ima problema s pronalaskom idealnog kroja, kada naletite na model (na popustu) po vašoj mjeri razmislite o tome da kupite dva komada istih.

4. Džepovi na farmericama moraju biti ukrašeni


Džepovi na farmerkama mogu zadnjicu da učine savršenom, ali i istaknuti mane. Ako kupujete farmerke držite se zlatnog pravila – moraju biti bez ukrasa. Džepovi na preklop ili pak oni ukrašeni natpisom, cirkonima ili sličnim detaljima u većini slučajeva izgledaju jeftino ili pretjerano te u trenutku mogu pokvariti cjelokupan izgled. Isto važi i za presvijetle šavove. Igrajte na sigurno i izbjegavajte bilo kakve ukrase.

5. Ako ih skratite, farmerice će izgubiti formu


Niže žene ne moraju panično da traže skraćene verzije nogavica farmerki već to mogu da učine kod krojačice, a pritom ne moraju da se boje da će njihov omiljeni model izgubiti formu. Skraćene nogavice, uz odgovarajuću boju i debljinu konca mogu izgledati kao iz prodavnice.

Autor: Amina P.

Smiješna strana svakog horoskopskog znaka

Ovo se treba naći u ormaru niskih žena: Modni komadi koji dodaju centimetre