in

Izračunajte svoj bioritam i saznajte zašto volite određenu hranu

Izračunavanjem vašeg bioritma otkrit ćete nešto novo o ukusima i hrani koju volite.

BIORITAM pokazuje naše ponašanje u svakodnevnom životu. On je promjenjiva kategorija koja se zapravo mijenja svaka 2 sata (ovisno od okretaja Zemljine osi).

Način izračunavanja vašeg BIORITMA:

Potrebno je ubrojiti dan i mjesec rođenja, tako da dobijete jednoznamenkasti broj.

Primjer:

dan i mjesec rođenja: 25.06.

2+5+6 = 13 a to je 1+3 = 4

BIORITAM 1

Ovo je najzahtjevniji broj, pa su osobe takve i kada je hrana u pitanju. Žele samo najbolje od života jer smatraju da im to pripada pa su za stolom izbirljivi i veoma cijene kvalitetu hrane. Vole ekskluzivna jela kojima ne mogu odoljeti. Klorofil je veoma važan sastojak hrane koju bi trebali unositi pripadnici broja 1. Dakle – za njih je bitno da unose veće količine zelenog povrća.

BIORITAM 2

Senzibilna dvojka obožava sve vrste slatkiša i kolača, kojima ublažava ljubavne probleme i životna iskušenja. Pošto je pravi kućni tip – voli ukusna jela domaće proizvodnje. U pogledu hrane nisu pretjerano izbirljivi ali zbog osjetljivog želuca trebaju izbjegavati žestoka pića i previše začinjenu hranu. Preporučuje im se hrana sa žutom ljuskom / ovojnicom ( paprika, krumpir, bundeva, banana…).

BIORITAM 3

Pripadnici broja tri veoma uživaju u hrani i često se muče s viškom kilograma. Njihova ishrana treba biti obogaćena ljubičastim voćem i povrćem. Previše vole špagete, lazanje i slična jela koja ih debljaju.

BIORITAM 4

Pripadnici broja četiri veoma su skromni kada je hrana u pitanju. Oni uglavnom uzimaju ono što je neophodno. Oni ne jedu previše. Za njih je idealna hrana bijele boje. Oduševljava ih hrana napravljena od tijesta.

BIORITAM 5

Vječna djeca – petice uvijek idu u korak s vremenom pa prvi prihvaćaju makrobiotiku, vegetarijanstvo i svaki drugi nutricionistički trend. Petice vole kuhanje, nova jela i nove recepte ali su dosta izbirljive. Pošto ne vole dugo sjediti na miru, one jedu više puta dnevno. Privlače ih egzotična jela.

PROČITAJTE  Ovi sastojci ne bi NIKAD smjeli biti prosuti u sudoper

BIORITAM 6

Pripadnici ovog broja imaju odličan apetit. Nije im lako ugoditi jer su veliki gurmani a pritom se i sami super snalaze u kuhinji. Najvažnije im je da je hrana lijepo aranžirana ali i ukusna i raznovrsna.

BIORITAM 7

Sedmice su ljubitelji vegetarijanske i makrobiotičke kuhinje. Trebalo bi da koriste povrće i voće u velikim količinama izbjegavajući kisele plodove. Idealan obrok za njih bilo bi raznovrsno povrće s grilla ili neki neobični specijalitet na bazi biljaka.

BIORITAM 8

Žestoke osmice u svemu pretjeruju. Vole dobro začinjenu hranu i uz to popiti koju čašicu viška. Obožavaju meso no bilo bi dobro da više unose voća i povrća. Njima se zapravo preporučuje laganija ishrana.

BIORITAM 9

Devetke imaju veoma dobar apetit. Vole svježe i kuhano povrće i voće. Nisu izbirljive kada je hrana u pitanju. Preporučuje im se voće i povrće indigo boje. Njima je važno da je hrana ukusa, srednje začinjena i da je ima u velikim količinama. Uz obrok vole i čašicu dobrog vina.

Na ove znakove horoskopa će najviše uticati retrogradni Merkur! (od 18.juna)

Bivši muž cijelo vrijeme bio u zabludi? Zanosna glumica uhvaćena kako se ljubi s novim frajerom!