in

JE LI OTEO I MALU INGU? Pedofila iz Njemačke kojeg sumnjiče za nestanak Maddie McCann povezali i s misterioznim slučajem iz 2015.

Petogodišnja Inga Gehrcke je nestala 2. maja 2015. tokom izleta s roditeljima

Državno odvjetništvo u Stendalu objavilo je u petak da ispituje poveznice između slučaja nestale Maddie McCann i nestanka petogodišnje Inge Gehricke 2015. u jednoj šumi nedaleko od Braunschweiga gdje je osumnjičeni Christian Brueckner u to vrijeme živio.

“Trenutno ispitujemo moguće poveznice između nestanka Madeleine McCann i Inge Gehrcke te postoji li početna sumnja”, priopćilo je državno odvjetništvo u istočnonjemačkom gradu Stendalu u petak.

Petogodišnja Inga Gehrcke iz Schoenbecka u saveznoj pokrajini Saska-Anhalt je nestala 2. maja 2015. tokom izleta s roditeljima. Više o tome pročitajte na našem ranijem članku ovdje.

Christian Brueckner, kojeg vlasti u međuvremenu vode kao glavnog osumnjičenog za nestanak i moguće ubojstvo Maddie McCann, je u vrijeme nestanka Inge u blizini mjesta na kojem je djevojčica nestala, posjedovao zemljište i kolibu u kojoj je tijekom jedne prijašnje provjere, pronađen materijal s dječjom pornografijom.

Brueckner je isto tako dan prije Inginog nestanka snimljen kako je na jednom parkiralištu u blizini mjesta nestanka okrznuo jedan automobil. Osumnjičeni se redovito kretao između mjesta stanovanja u Braunschweigu i svog posjeda.

Autor: A. P.

Vrlo važan iskorak! Naučnici izolirali prvi bosanskohercegovački soj koronavirusa

NIKOM NIJE JASNO ŠTA SE DEŠAVA Hrvatska opet zatvorila granice, masovno vraćaju autobuse