in

JEDU LJUDE ILI NIKAD NISU VIDJELI BIJELCA 10 plemena koja žive potpuno drukčije od ostatka planete

Plemena širom svijeta žive na način na koji “bijeli čovjek” ne bi mogao zamisliti

Plemena širom svijeta žive na način na koji “bijeli čovjek” ne bi mogao zamisliti jedan dan, što se može i vidjeti na genijalnom videomaterijalu koji otkriva kako čovjek reagira kada prvi put vidi naizgled uobičajene stvari, poput ogledala, šibica, riže ili metala.

I danas postoje mjesta na svijetu gdje možete postati nečiji ručak, ali ne zalogaj tigrovima ili lavovima, nego ljudožderima kojima je to dio tradicije. Ponegdje se određeni tijela smatraju pravom poslasticom, drugdje se posebne recepture povezuju s dodatnom snagom, dugovječnošću ili zdravljem.

Među posljednjim ljudoljupcima su i pripadnici plemena Dani koji žive gotovo izolirani od ostatka svijeta u zabačenom kraju Zapadne Nove Gvineje u Indoneziji – sjeverno od Australije, na jugozapadu Tihog okeana.

Njihov je dom selo u plodnoj dolini Baliem, okruženoj planinama koje dosežu visinu od 4500 metara. Kako bi preživjeli, sade brojne vrste krumpira i uzgajaju svinje. Posve slučajno otkrio ih je američki filantrop Richard Archbold tijekom ekspedicije 1938. godine.

Više o Raju na zemlji u kojem se ne pitate što je, nego jesam li ja za ručak možete pročitati ovdje, a popis posljednjih plemena o kojima „bijeli čovjek“ još uvijek nije otkrio sve tajne nije toliko kratak koliko smo mislili. Procjenjuje se da na zemlji ima više od sto plemena koja žive u potpunoj izolaciji, ali za razliku od plemena Dani tek mali broj jede ljudsko meso.

Autor: Krtica.net

Hotelijeri poslali jasnu poruku srpskim turistima – bićete izbačeni sa ljetovanja ako se ovo desi

Prekrasna Skrivena plaža na kojoj je dopušteno ostati samo 20 minuta. Znate li zašto?