in

Jeziva priča krije se iza “Jaguara”u kojem su se Ceca i Arkan vozili na svadbi. Ovo se zove sudbina…

Čuveni “jaguar” u kome su se na svadbi vozili Ceca i Arkan 19. februara 1995. godine, od tada je u žiži javnosti

Čuveni “jaguar” u kome su se na svadbi vozili Ceca i Arkan 19. februara 1995. godine, od tada je u žiži javnosti. Riječ je o posebnom modelu ove limuzine „mažestic“ , kojih u produženoj verziji ima svega 121 širom svijeta.

Inače sada je u vlasništvu jednog Valjevca, koji ponosno kaže da jedini u Evropi, pored zvaničnika Ujedinjenog Kraljevstva, ima priliku da se vozi u ovom luksuznom automobilu.

Priča o limuzini, dugačkoj šest i po metara, ponovo je aktuelizovana nakon što je ovaj Valjevac dao oglas za njenu prodaju, i to po vrtoglavoj ceni od 121.000 eura!

– Moj auto je 116. po redu izrađen u posebnoj produženoj verziji. Svi su bordo boje, osim jaguara koji je u crnoj boji rađen za potrebe Ujedinjenog Kraljevstva i u njemu se svojevremeno vozio nekadašnji premijer Toni Bler. Cijena koja je navedena u oglasu od 121.000 eura ima svoju simboliku, jer na cijelom svijetu proizveden 121 primjerak ovakvog jaguara. Nemam namjeru da ga prodam, već sam želio da ga na neki način izreklamiram – priznaje u razgovoru vlasnik Bojan Matić.

Međutim, mnogo manje se zna priča o prvom vlasniku čuvenog “jaguara”. Naime, to je bio kontroverzni biznismen Andrija Drašković. U vrijeme svadbe vijeka, Arkan i Andrija bili su u dobrim odnosima, pa ništa nije bilo sporno u tome da se voze u čuvenom “jaguaru”.

Međutim, pola decenije kasnije, 15. januara 2000. godine izvršeno je ubistvo Željka Ražnatovića u hotelu Interkontinental. Samo mjesec dana kasnije, počela je krvava osveta u beogradskom podzemlju i redom su padale glave, među kojima i mafijaškog bosa sa Miljakovca Zorana Uskokovića Skoleta, zatim Radoslava Bate Trlajića, Gorana Lainovića Dugog, Zorana Davidovića Ćande i drugih.

PROČITAJTE  Ceca objavila dirljivu fotografiju unuka Željka: Raznježila se, poruka ispisana srcima ostavila bez daha!

Ubrzo je na listu za odstrel došao i Andrija Drašković, za koga se znalo da je u Šabac prevezao Dobrosava Gavriča, trostrukog ubicu iz Interkontinentala.

Iako ga policijska istraga nikada nije povezala sa likvidacijom Arkana, na Draškovića su nekoliko puta pokušani atentati, stradali su njegovi tjelohranitelji, a on nikada nije bio povrijeđen. Upravo prvi vlasnik “jaguara”, u podzemlju je označen kao organizator ubistva Arkana.

Inače, ova luksuzna limuzina, iako je 1990. godište, ima svu opremu, kao najsavremenija vozila. Međutim, njeno održavanje je skupo, jer su najbliži ovlašteni servisi u Grčkoj i Austriji, dok godišnja registracija košta oko 800 eura. Auto je dugačak šest i po metara i težak 2,7 tona.

Godinama je bio garažiran, sve dok za njega nije saznao ovaj Valjevac, kome je ovo 13. po redu automobil marke „jaguar“.

Autor: Krtice.net

Kako Hrvati reaguju kad ih uporede sa Srbima? Evo šta kažu hrvatski mediji…

Hana na Instagramu otkrila veliku tajnu. A, možda bolje da nije…