in

Josipa Lisac o životu u izolaciji: Ja sam dva puta godišnje u karantinu

“Ne volim da me zovu diva. Dovoljno je da se kaže Josipa Lisac”, rekla je Josipa Lisac u intervjuu za Novu TV.

Iako je dobila Porin i nagradu za životno djelo, ne misli da je vrijeme za penziju.

“Zgodno je ovo od upravnog odbora Porina. Unatrag nekoliko godina bilo je nekoliko razgovora. Rekli su mi, mislimo na vas, ali Josipa, vi ste premladi. Mislim da u ovim godinama ipak nagrada nekako sjeda. Što će biti – bit će”, rekla je.

Mnogi je nazivaju ekscentričnom.

“Jako je lijepo biti iskren prvo prema sebi, kad stojiš iza svega šta radiš i vjeruješ u to. Mislim da treba imati osviješteno da ništa ne pada s neba, da je sve teško, doživjeti i održati uspjeh”, rekla je i dodala da te svaki dan život preispituje.

Kako kaže, ne bi mogla pjevati na svadbama.

“Ne bih ja omalovažavala svadbe, ali ja ne bih tako mogla dobro zabaviti. Za sve treba imati talenat. Tako nekako ispada da se nikad nisam željela uspoređivati. Ja sam se uvijek uspoređivala sa sobom”, ističe.

Još je jednom komentarisala izraz ekscentričnost koji se najčešće veže uz nju.

“Ja ne volim izraz ekscentričan. To mi ide više na negativno. Posebnost je nešto drugo. Ekscentričnost mi skoro ide na egzibicionizam. Ja nemam porive za namjerno. Ja se uređujem za sebe”, rekla je.

Nije željela govoriti o reakciji nekih na njeno izvođenje himne na inauguraciji, zbog koje je protiv nje čak podnesena i kaznena prijava.

“Ja se nekako ne bih složila s vama da pričamo o tome. Ne bih o tome uopšte pričala jer ne bih htjela objašnjavati svoj muzički svjetonazor”, kaže.

PROČITAJTE  Kristijan Golubović nikada iskreniji: “U vezu sa Kristinom sam ušao da se osvetim Ivani!”

Nije imala problema s karantinom.

“Ja sam naučila na život u karantinu. Ja sam kući. Ja sam inače dva puta godišnje u karantinu. Zbog ambrozije i breze. Ja sam alergična. Ništa mi ne nedostaje, baš mi paše, sve mi je on-line. Biti sam sa sobom je predivno”, rekla je.

Autor: D. K.

Nova studija: Britanci istražuju mogućnost da psi nanjuše zaraženog koronavirusom

Nedostatak energije i česte migrene riješite magnezijumom