in

Kad su izvršili obdukciju žrtve korone u SAD ljekari zanijemili: Ovo je užasno!

Prva žrtva koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama umrla je od pucanja srca, koje je uzrokovao napad Covida-19, otkriva izvještaj s obdukcije, prenosi Daily Mail.

Patricia Dowd (57) umrla je 6. februara u svojoj kući u oblasti Santa Clara, južno od San Francisca. S obzirom na to da nije bila testirana na Covid-19 prije smrti, tek je obdukcijom utvrđeno je da je bila zaražena koronavirusom.

Autopsija je pokazala dvije neobične stvari. Prvo, Patricijino srce, iako je bilo zdravo prije korone, bukvalno je puklo. Drugo, datum njene smrti ukazuje da je koronavirus u SAD došao prije nego što je zvanično saopćeno.

Ljekari su inicijalno smatrali da je Patricia Dowd umrla od srčanog udara, međutim izvještaj s obdukcije do kojeg su mediji došli otkriva da je bila zaražena koronavirusom i da se infekcija proširila na njen srčani mišić, što je uzrokovalo pucanje srčanog zaliska.

„Postoji nešto abnormalno u vezi činjenice da je savršeno normalno srce puklo. Zdrava srca ne pucaju. Ovo srce je puklo zbog infekcije srčanog mišića uzrokovane koronavirusom“, rekla je forenzički patolog dr. Judie Malyneck, koja nije učestvovala u obdukciji.

Dowd je u izvještaju opisana kao “blago gojazna”, ali nije imala drugih medicinskih stanja.

Obdukcija je obavljena 7. februara, ali izvještaj je podnesen u četvrtak, 23. aprila. Dr. Susann Parson, koja je obavila obdukciju, pronašla je koronavirus u srcu, plućima, dušniku i crijevima preminule.

Dr. Andrew Connoly, patolog Univerziteta California u San Franciscu, rekao je da je virus mogao da izazove upalu u srcu. Dodao je da je upalu mogla uzrokovati pretjerana reakcija imunološkog sistema i dodao da je Dowd imala blagu upalu pluća koja je mogla doprinijeti smrti.

PROČITAJTE  DJEVOJKA TURSKOG GLUMCA OPTUŽILA ZA NASILJE: Strahota je trajala sat vremena

Prethodne studije otkrile su vezu između Covida-19 i srčanih problema, podsjeća Daily Mail. Manje istraživanje iz Kine objavljeno u martu pokazalo je da je najmanje jedan od pet pacijenata oboljelih od koronavirusa imao oštećenje srca nakon što se zarazio.

Smrt Patricie Dowd ponovo je ukazala na to koliko je dugo virus bio u SAD-u i kako se otrgao kontroli prije nego što su američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti pokrenuli testiranje.

Do sada se vjerovalo da se prva smrt od koronavirusa u Californiji dogodila 4. marta, dok je na nivou cijele države prvi smrtni slučaj zabilježen 26. februara u državi Washington. Patricia je umrla početkom februara. Američka vlada je tvrdila da je brzo reagovala na pandemiju, ali tek treba da prizna da je više ljudi vjerovatno bilo zaraženo ranije nego što su to zvanične brojke potvrdile.

Na dan smrti, Dowd je radila od kuće i dopisivala se sa kolegama.

Autor: Krtice.net

SRPKINJA IZ BOSNE ZAPREPASTILA EVROPU I policajci su se šokirali kad su joj upali u stan

Na Baliju je tradicija da se stanovnici zatvore u svoje kuće. Znate li zašto to rade?