in

Kako izgleda savršena žena u 2020. godini? Mogli biste se iznenaditi

Da sam postavila to pitanje prije 10 godina, dobila bih odgovore kao što su: ‘Ja sam tip koji voli noge’, ili ‘Ja sam tip koji voli grudi.’ Vjerojatno bi se raspravljalo o brinetama i plavušama. Danas, sasvim drugačiji odgovori.

Kako izgleda savršena žena u 2020. godini? Tim se pitanjem pozabavila stručnjakinja za seks i ljubavne odnose Tracey Cox i došla do zanimljivih zaključaka.

“Da sam postavila to pitanje prije 10 godina, dobila bih odgovore kao što su: ‘Ja sam tip koji voli noge’, ili ‘Ja sam tip koji voli grudi.’ Vjerojatno bi se raspravljalo o brinetama i plavušama. Danas, sasvim drugačiji odgovori. ‘Prva stvar koja me privuče na ženi su njene oči’, napisao mi je jedan muškarac na Twitteru kad sam postavila to pitanje. ‘Mršava figura ne igra važnu ulogu, kao ni visina ili veličina grudi. Ključna stvar za mene je osobnost’, dodao je drugi. ‘Zapravo nemam idealan tip. Smatram da su samopouzdane, inteligentne, zabavne žene privlačne i dolaze u svim oblicima, veličinama i bojama’, napisao je treći”, započela je Cox te zaključila da izgleda da muškarci danas nisu opsjednuti oblinama i savršenim izgledom kao nekad.

Naša slika ženskog “savršenstva” dramatičnije se promijenila u posljednjih deset godina nego u prethodnih stotinu, piše i časopis National Geographic.

Neke stvari će uvijek prolaziti bolje

Naravno, muškarce će uvijek zainteresirati određene fizičke osobine, i to iz evolucijskih razloga, piše Cox. “Mladolikost, široki bokovi koji asociraju na plodnost, sjajna kosa i čista, sjajna koža”, nabrojila je. “Sve ove stvari komuniciraju sposobnost žene da zatrudni i nahrani dijete kad se rodi. Univerzalna privlačnost ovog oblika tijela (u zapadnom svijetu) potkrijepljena je i znanošću”, dodala je i spomenula primjer manekenke Kelly Brook čije je tijelo, po tim parametrima, proglašeno najidealnijim.

Prema studiji provedenoj na Sveučilištu u Texasu 2016. godine, upravo je njeno tijelo savršeno. Studija je u razmatranje uključila visinu, težinu, dužinu kose i oblik lica.
https://www.instagram.com/iamkb/?utm_source=ig_embed

PROČITAJTE  Da li ste mistik, egocentrik ili usamljenik? Test o mačkama otkriva dominantne crte vašeg karaktera

Idealne mjere pokazale su se 99-63-91, a visina 168 centimetara.

Smatra li se da Kelly ima savršeno tijelo i danas, u 2020. godini? I da i ne.

Kako danas izgleda savršena žena?

izgleda onako kako ona želi izgledati, tvrdi Tracey Cox u tekstu za Daily Mail. 2020. nema idealan tip žene. “Ljepota je manje u tome kako izgledate, a više u tome tko ste. Ono što govorite, pečat vaše osobnosti. Naša definicija privlačnog danas je mnogo više od izgleda”, kaže ona.

Jedno istraživanje je otkrilo i da muškarci više vole žene prosječnog izgleda nego one “manekenskog” tipa. Lijepo lice uvijek je na listi želja partnera ocijenjeno važnijim od dobrog tijela. No iako je osobnost uvijek visoko kotirala na takvim ljestvicama, u 2020. se, izgleda, popela na prvo mjesto.

“‘Žena čiji je um spreman istraživati, širiti se, učiti i rasti do najdublje razine intimnosti’, bio je jedan od odgovora koji sam dobila kad sam tražila muškarce da mi opišu svoju savršenu ženu. ‘Morate imati početnu privlačnost. Ali nije me briga je li plava, brineta, visoka ili niska. Ljubazna, brižna, zabavna, znatiželjna, avanturistički nastrojena – to je ono što se računa’, odgovorio je drugi. ‘Osobnost, karakter i kreativan um ono su što čini sjajnu partnericu i sjajnu seksualnu partnericu. Obline, grudi i dobre noge samo su bonus’, odgovorio je treći”, piše Tracey.

“Ovisi i o tome što tražite. Ako je riječ o seksu i jednokratnom susretu, izgled postaje važniji”, kaže ona.

View this post on Instagram

I’m so excited to announce the new @kkwfragrance Diamonds II Collection by Kourtney x Kim x Khloé!!! We are so grateful that our first Diamonds Collection was so well received and for this newest one, we collectively wanted the diamonds to be a bit more rich, sultry and sensual. Each of the jewel tone colors ruby, emerald & sapphire are unique to each sister and have a symbolic meaning that we really gravitated to and found inspiring. I’ve always loved the deep green color of an emerald stone and how it symbolizes love, prosperity and healing. My scent itself is musky and rich but still has those sweet white floral notes that I naturally always go to. I can’t wait for you guys to smell how amazing these new scents are! Shop the new #KKWDIAMONDS fragrances on Friday, 09.18 at 12PM PT at KKWFRAGRANCE.COM

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Nije sve tako idealno
“Ne zavaravajmo se. Žene još uvijek žive po nerealnim standardima ljepote – no sad je pitanje – tko ih postavlja?” pita se Tracey na kraju. Botoks i plastične operacije popularnije su nego ikad, ideal ljepote su sestre Kardashian, koje je praktički nemoguće razlikovati, a teško je pronaći zvijezdu s A liste koja nije na sebi imala neki estetski zahvat.

“Instagram nas potiče da drugima prezentiramo idealne fotografije naših tijela i lica, provlačimo ih kroz filtere. Zbog toga mnoge žene imaju problema s mentalnim zdravljem, jer ne izgledaju kao fotografije koje one vide na svojim mobitelima”, smatra ona.

“Približavamo se društvu u kojem bi ljepota mogla biti mnogo više od samo fizičkog. No, nismo još potpuno stigli do toga”, zaključila je.

index.hr

Autor: A. P.

Da bi je oženio Boba je morao ispuniti jedan Brenin uslov

KRVOPROLIĆE U LJUBLJANI Na ulice izašle specijalne jedinice policije, ima povrijeđenih