in

Kako je Tijana Ajfon završila u prostituciji? Nije jedina, svima im je ova stvar zajednička

Starleta Tijana Maksimović, poznata pod nadimkom Tijana Ajfon, uhapšena je prije nekoliko dana u Bijeljini u jednoj vikendici sa još 35 drugih osoba

Starleta Tijana Maksimović, poznata pod nadimkom Tijana Ajfon, uhapšena je prije nekoliko dana u Bijeljini u jednoj vikendici sa još 35 drugih osoba kod kojih je pronađena veća količina droge i oružja. Zajedno sa poznatom srpskom starletom, Tijanom Ajfon, privedene su, pod sumnjom da su učestvovale u prostituciji i tri državljanke Srbije.

Psiholog Aleksandra Janković ističe da je elitna prostitucija u Srbiji i dalje tabu tema, ali i nešto o čemu mora da se priča jer upravo takvi primjeri utiču na povećanje broja “običnih” žena koje se ulaze u tzv. niskobudžetnu prosituciju.

– Iako se ne može reći da postoji samo jedan motiv za ulazak u prostituciju, društvene okolnosti, prisustvo najrazličitijih osoba u eliti i na estradi, odnosno osoba koje se na “mala vrata” bave nekim vidom prostitucije, zapravo olakšava odluku onim djevojkama i ženama koje se nalaze u svojevrsnom beznađu i koje gledajući te uzore i same zaključuju da to nije pretjerano nemoralno – počinje ona u razgovoru za Telegraf.

U prosituciju se relativno lako ulazi posebno u vrijeme kada postoji toliko osoba koje vrše regrutaciju, ne samo muškaraca već i žena koje koriste svoje pozicije da bi se i dalje bavile tim poslom i koje su vrlo vješte su u pronalaženju nove radne snage.

A kakve su posljedice po psihičko zdravlje kod tih žena?

– Mi ovdje uglavnom pričamo o elitnoj prostituciji koja donosi relativno dobre i velike prihode, ali i klijentelu koja je “izabrana”. Međutim, sigurno je da čak i u takvim okolnostima, a da ne pričam u niskobudžetnoj prosituciji, postoji obilje dilema, problema i muke. U suštini mislim da sve te žene prolaze kroz pakao, te vrlo brzo nakon prvih zarađenih para shvataju da su objekat. Te osobe potom imaju veliki problem sa sobom i činjenicom da prestaju da postoje kao ličnosti – dobijaju nove nadimke i moraju da odgovore ulozi – ističe Janković i nastavlja:

PROČITAJTE  VIDEO: Jedva žive glave izvukli! Gradski autobusi doslovno voze reli na ulicama

– Jako je velika razlika sa elitnim prostitukama zato što su u pitanju i novac, i pozicija koje se ne mogu baš porediti sa običnim prostitukama, ali kako god okrenete to je nešto je ogroman beleg u društvu i na duši, kao i stalno osjećanje straha da taman kada izađete iz toga neko će vas prepoznati. Zapravo, i jedne, i druge potom budu osuđene.,

S druge strane, naš narod je sklon osuđivanju, pa čak i žena koje nemaju veze sa prostitucijom zbog čega Aleksandra smatra da bi bilo jako dobro da se u jednom trenutku ta tema otvori, ali u smislu zakonskog rješavanja i zaštite žena koje su prinuđene da se bave prositucijom.

– Generalno je to problem sa ženskom ulogom uopšte. Za veliki broj žena koje su poznate na javnoj su sceni i lijepo izgledaju, automatski se “lijepi” komentar “ma, ta je ustvari prostitutka, ona je preko tog i tog došla do ovoga”. Tako da se jako lako žene kvalifikuju kao pokvarene, nemoralne i kao one koje su spremne da ulože svoje telo da bi došle do neke pozicije. Grozno je i što takvi kometnari dolaze od žena. Mislim da bi takve žene trebalo da se zapitaju – da li bih željela da uz nevjerovatnu nadoknadu živim kako one žive? Vjerujem da bi odgovor bio negativan i da koliko god trpili i siromaštvo i loše okolnosti, želite da zadržite sebe. Ove žene su sebe izgubile i poništile – zaključuje psiholog Aleksandra Janković.

Autor: Krtice.net

Šokantni detalji: Istinu o tome šta su radili sa leševima s titanika otkrili tajni telegrami!

Novo testiranje u toku: Da li je ibuprofen od pomoći prilikom liječenja koronavirusa?