in

KAKVA GREŠKA Zarazio medicinske radnike nakon negativnog testa na virus korona

U atinskoj bolnici “Elpis” dogodio se neobičan slučaj širenja zaraze Kovid-19, a sve je počelo sa pacijentom koji je prvo bio negativan na testu na korona virus

Taman kada se osoblje “opustilo”, utvrđeno je da je pacijent bio pozitivan, ali dragocjeno vrijeme je već bilo izgubljeno, pa su dva ljekara i medicinska sestra sa Odjeljenja kardiologije već oboljeli od korona virusa, a ostalih 25 članova osoblja i pacijenata stavljeni su u karantin.

Sve je počelo prije nedjelju dana kada je pacijent primljen u kliniku pod sumnjom na Kovid-19. Međutim, prvi test je bio negativan nakon čega je pacijent odveden na drugo odjeljenje gdje je liječen zajedno sa drugim slučajevima sezonskih prehlada i drugih hroničnih stanja.

Ipak, poslije tri dana počeo je da razvija simptome, te je drugi test potvrdio da je pozitivan na korona virus.

Nakon toga uslijedilo je praćenje kontakata od prvog negativnog testa, pa se ispostavilo da su još dva ljekara i medicinska sestra oboljeli od Kovid-19, a današnji testovi pokazuju da su pozitivni i neki od pacijenata sa kojima je ovaj čovjek ležao na istom odjeljenju.

U karantin je smješteno čak 25 članova medicinskog osoblja, ali i pacijenata.

“Klinika je pod karantinom dok se pozitivni pacijenti nalaze u jednom dijelu bolnice”, navodi se u saopštenju Panhelenske federacije zdravstvenih radnika, prenosi “Telegraf.rs”.

Autor: Krtice.net

STRAVA U SRBIJI Muškarac se isjekao po vratu i rukama, hitno prevezen u bolnicu

Nevjerovatno: Lijek za koronavirus mogao bi se kriti u krvi ljame