in

Kendall Jenner zbog jedne fotografije na Instagramu ostala bez 90 hiljada dolara

Kendall Jenner mora platiti 90.000 dolara jer je izgubila tužbu iz 2017. godine, koja se ticala njenog promovisanja zloglasnog festivala Fyre na Bahamima.

Protiv Jenner i niza drugih poznatih osoba podnesene su tužbe jer su promovisali festival prozvan najboljim festivalom koji se nikad nije dogodio.

Manekenki nije jasno kako je ona kriva za sad već zloglasno poznatu propast festivala, no kako se sudski procesi ne bi nastavili otezati, pristala je na nagodbu.

Prema dokumentima koji su u utorak stigli na sud, manekenki sa 129 miliona pratitelja na Instagramu plaćeno je 250.000 dolara za promociju propalog festivala. Kasnije je dobila još 25.000 dolara od Fyre Media Inc, firme organizatora festivala Billyja McFarlanda, za objavu na Instagramu koju je nakon skandala izbrisala.

U tužbi je optužuju da nije rekla svojim fanovima da je plaćena za promociju festivala te da ih nije obavijestila da na njega neće ići jer je znala da postoje problemi.

Među drugim tuženim osobama su Emily Ratajkowski, Blink-182 i Migos. Tužbama se pokušava izvući što više novca od muzičara i manekenki koji su plaćeni da promovišu festival, a novac će se vratiti investitorima koje je McFarland prevario. Wall Street Journal piše da se pokušavaju vratiti stotine hiljada dolara. Tako se tužbom od benda Blink-182 traži da vrate pola miliona dolara, dok je Emily Ratajkowski za promociju dobila 300.000 dolara.

Tužene su i razne agencije koje su zastupale muzičare koji su trebali nastupiti na festivalu. Advokati tvrde da poznate osobe trebaju vratiti novac jer su bile dio McFarlandovog plana da prevari investitore. McFarland je priznao krivnju u martu 2018. te je osuđen na šest godina zatvora. Osim toga, mora vratiti 26 miliona dolara, koliko su investitori uložili u festival koji otpočetka nije imao šanse.

PROČITAJTE  NA PJEŠAČKOM PRELAZU AUTOM USMRTIO DJEVOJKU: Sinu vlasnika PINK-a 11 mjeseci kućnog zatvora!

Ako ste slučajno propustili cijelu priču, festival Fyre trebao se održati na Bahamima, a reklamirao se kao “kulturno iskustvo desetljeća”.

Promovirao ga je i reper Ja Rule, koji se uključio u organizaciju. Nakon što su ga izreklamirale Victorijine anđelice, ulaznice su se prodavale kao lude, no one koji su ih kupili na Bahamima je dočekao haos. Umjesto u luksuznim kućicama, spavali su u šatorima, umjesto delicija, dočekali su ih sendviči, a kad su se o svemu požalili na društvenim mrežama, dočekalo ih je sprdanje.

Jenner se ranije pokušala opravdati zbog svoje uloge u promociji festivala.

“Ljudi vam se javljaju da promovišete njihove događaje ili pomognete, nikad ne znate kako će te stvari završiti, uvijek je rizik. Definitivno pokušavam istražiti što više, no ponekad nemam što istražiti jer brendovi tek počinju i možete se samo nadati da će odraditi ono što tvrde”, rekla je.

Autor: D. K.

Miley Cyrus dala mami da je ošiša: Podjeljenja mišljenja pratitelja na društvenim mrežama

Aniston i nakon 20 godina nosi zaručnički prsten Brada Pitta: On je zbog njega završio i na sudu