in

KISIĆ O NOVIM INFORMACIJAMA O KORONI U SRBIJI: Čekamo samo da objavimo ovaj broj!

Zamjenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević kaže da se prethodnih dana u Srbiji virus širio u dva radna kolektiva i da se to direktno odrazilo na ukupan broj slučajeva. Ističe da je epidemioloka situacija u čitavoj Srbiji stabilna

Zamjenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević kaže da se prethodnih dana u Srbiji virus širio u dva radna kolektiva i da se to direktno odrazilo na ukupan broj slučajeva. Ističe da je epidemioloka situacija u čitavoj Srbiji stabilna.

Darija Kisić Tepavčević je, gostujući u Jutarnjem programu RTS rekla da se, kada je riječ o radnim kolektivima u kojima se širio virus, na vrijeme reagovalo i da se uradilo sve da se spriječi dalje širenje.

Kada je riječ o podacima o zaraženima za jučerašnji dan, kada je broj oboljelih opet skočio, rekla je da su to uglavnom kontakti radnika iz Vranja. Napominje da osobe koje su otkrivene imaju blage ili nikakve simptome.

Kako je rekla, ako se pogledaju indikacije za testiranje u okruženju, strategije se baziraju na tome da se ne testiraju osobe bez simptoma.

“Nama je cilj da otkrijemo i te osobe i da ih na vreme izolujemo, jer znamo da mogu da budu rezervoari infekcije”, rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Navodi da je generalni zaključak da je epidemiološka situaicija stabilna i da se nastavlja trend pada učestalosti virusa u svim regionima. Kaže da je bitno da je sve manje zahtjeva za hospitalizaciju i da je u ovom momentu 13 osoba na respiratorima, sa težim formamam bolesti.

“Svi čekamo dan kada nećemo prijaviti nijedan smrtni ishod. To su sada najbitniji epidemiološki parametri”, rekla je zamjenica direktora Batuta i dodala da broj umrlih i broj pacijenata na respiratorima pokazuje da je oslabila sposobnost virusa da izazove teže forme bolesti.

PROČITAJTE  Potresna ispovijest doktora iz Niša koji je preoblio koronu: Ukućani su mi spremali sahranu

Autor: Krtice.net

90-godišnja bakica je najstarija gejmerica na svijetu i ušla je u Guinnesovu knjigu rekorda

Stoja došla po pljeskavicu, izazvala saobraćajnu nesreću, pa pobjegla sa lica mjesta