in

Klepetan se vratio Malenoj i cijeli Balkan se raduje zbog onoga što se desilo

U gnijezdu na krovu dvorišne zgrade škole u Brodskom Varošu opet je veselo, za nedelju i po dana opet će biti malih ptića, plod ljubavi Malene i njenog rodana. Naime, penzionisani školski domar, Stipa Vokić opet ima pune ruke posla

U gnijezdu na krovu dvorišne zgrade škole u Brodskom Varošu opet je veselo, za nedelju i po dana opet će biti malih ptića, plod ljubavi Malene i njenog rodana. Naime, penzionisani školski domar, Stipa Vokić opet ima pune ruke posla.

Dobra situacija u vezi korone dopušta mu da ode na kanale u okolini Broda i Malenoj napeca ribice, a i rodan donese Malenoj ponešto “da pregrize”, piše 24sata.hr.

“Koliko mi je bilo teško kada je Klepetan u aprilu po ranijem dolasku s afričkog Juga bio s Malenom par dana i onda iznenada netragom nestao toliko mi je sada drago da Malena nije sama. I, ne samo to: iz dana u dan sve mi se više čini da se to baš Klepetan vratio. Svako jutro dođe mi pred ulazna vrata stana i klepeće, traži da jede. Da je to neki drugi rodan to sigurno ne bi radio, sve mi se čini da je taj “novi” rodan zapravo moj Klepo. Dođe kada ga zovem, klepeće, prilazi mi i umiljava se… Malena na jajima sedi od jutra do ranog popodneva, onda on sleti i odmeni ju da se jaja ne ohlade. Klepetan nikada nije prstenovan i ne mogu da dokažem tu svoju “sumnju”, ali, nekako, kao da se nakon tronedeljne ljutnje i samovanja Klepo “odlučio” da se vrati”, govori Vokić za 24sata.hr, pomalo zbunjen celom tom situacijom.

Dodaje da su Malena i rodan vodili ljubav više puta, plod toga su tri jajeta na kojima Malena i rodan danonoćno bdiju.

Ako sve bude u redu i vrijeme ne “donese” neku iznenadnu hladnoću, broj od 66 ptića iz 17 godina duge ljubavi i vernosti Malene i Klepetana dobiće ovoga proljeća svoj nastavak, biće povećan za još tri.

PROČITAJTE  DRAMA NA VJENČANJU Majka ženila sina, a kada je ugledala biljeg na ruci nevjeste doživjela je šok

“Pao mi je kamen sa srca, što je tako. Malenoj na krov odnesem kantu s vodom i ribicama, rodan budno sve pazi i motri, i sve je nekako isto kao prije. Jako se radujem što će početkom juna svijet ugledati još tri male rode. Rodan je tu da pripomogne s kanala da im donese hranu, i ja ću takođe češće idem na pecanje, brzo će avgust kada će rodan i mladi ptići morati put Afrike. Još da ljudi koji toliko zovu i pišu iz cijelog svijeta mogu ovde da dođu i vide Malenu i njene ptiće, ovo veselje bi bilo potpuno. Nadam se da će i korona koja ih u tome valjda spriječava uskoro proći i da ću moći da ispunim želju tim dragim ljudima”, kaže na kraju razgovora za 24.sata.hr Stipa Vokić.

Autor: Krtice.net

Djevojčica s najljepšim očima na svijetu 30 godina nije bila sretna nijedan dan

Za ljubitelje Harry Pottera: Studentica napravila masku koja prilikom disanja otkriva mapu Hogwartsa