in

Ko je žena koja je u SMRT odvezla Dražena Petrovića?

27 godina od teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Dražen Petrović

Na današnji dan prije 27 godina Hrvatska i svijet zavijeni su u crno. Tog 7. juna 1993. godine poginuo je Dražen Petrović u teškoj prometnoj nesreći o kojoj i danas s nevjericom priča cijeli sportski svijet.

WIESBADEN, GERMANY – FEBRUARY 07: Klara Szalantzy and Oliver Bierhoff attend the German Sports Gala ‘Ball des Sports’ on February 7, 2015 in Wiesbaden, Germany. (Photo by Thomas Lohnes/Bongarts/Getty Images)

U popodnevnim satima 7. juna 1993. godine po Dražena je na aerodrom u Frankfurt došla njegova djevojka Klara Szalantzy u društvu prijateljice Hilal Edebal. Dražen i ona u vezi su bili tek nekoliko mjeseci. Klara je Dražena trebala odvesti u München, a onda se na autocesti A9 kod gradića Denkendorfa dogodila katastrofa.

Klara se Golfom zabila u Mercedesov kamion, a navodno je vozila 160 km/h. Petrović je spavao na suvozačevom sjedištu te je pri udaru ispao iz automobila i na mjestu poginuo.

O Klari se godinama nije znalo puno, a o trećoj osobi iz automobila ništa sve do 2011. godine.

Klara Szalantzy rođena je 1970. godine, a bila je njemačka košarkašica i manekenka. Prije nego što je počela vezu s Draženom, bila je njegova velika obožavateljica te je pomoću jedne prijateljice iz Hrvatske pokušala stupiti u kontakt s njim preko menadžera. Došla je na jednu utakmicu te je, prema navodima prijatelja, ljubav počela odmah.
Szalantzy nikad nije govorila o vezi s Draženom i tragičnoj prometnoj nesreći. Nekoliko puta je dolazila u Zagreb, na Draženov grob, te je navodno bila u kontaktu s njegovim bratom.

Tri godine nakon nesreće upoznala je njemačkog nogometaša Olivera Bierhoffa. 2001. godine su se vjenčali, a 2007. godine dobili dijete. Klara je 2010. godine doživjela još dvije velike tragedije – izgubila je dijete u osmom mjesecu trudnoće, a nedugo zatim preminuo je njezin brat Ladislav.

Autor: A. P.

Nevjerovatno: Dječak pao s desetog sprata u Njemačkoj i preživio!

Tako udobne i lagane! 12 modela suknji za one koji se žele posebno dotjerati za izlazak