in

Komšije na Forbesovoj listi: Od 20 evropskih destinacija sigurnih za putovanja, tri su u Hrvatskoj

Američki časopis Forbes u 20 najsigurnijih i najboljih europskih destinacija za postkorona putovanja i turizam uvrstio je čak tri hrvatske destinacije

Američki časopis Forbes u 20 najsigurnijih i najboljih europskih destinacija za postkorona putovanja i turizam uvrstio je čak tri hrvatske destinacije. Tu su Zagreb, Cavtat i Rijeka, izvijestila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku.

Forbes navodi se kako je European Best Destination Organization izdvojila 20 europskih destinacija najmanje pogođenih koronavirusom, a koje predlaže kao pogodne destinacije za putovanja u idućim mjesecima.

“Uvrštenje čak tri hrvatske destinacije na popis najsigurnijih europskih destinacija potvrđuje međunarodni status naše zemlje kao kvalitetne i sigurne turističke destinacije koja ima sve preduvjete za sigurno odvijanje turizma u mjesecima koji su pred nama”, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Na visoko treće mjesto liste uvršten je Cavtat koji je opisan kao omiljena destinacija za slavne osobe, obitelji, ljubitelje dobre gastronomije, kulture, prirode i vodenih sportova. Zagreb je stavljen na osmo mjesto EBD liste i to kao idealna city break destinacija, dok je Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture u 2020. godini, pripalo dvanaesto mjesto liste.

Na prvom mjestu je Tbilisi, glavni grad Gruzije, a svoje mjesto na listi našle su i destinacije poput Krfa, Azorskih otoka, Kotora, Varšave, Beča, Bohinja i Malte.

Autor: E. S.

Ljudi se žale da ne mogu putovati s aerodroma u Tuzli. Objasnili su zbog čega

Oni jednostavno ne mogu dobiti priliku: Ovo je najnesretniji horoskopski znak