in

Kon: Narednih sedam dana biće loši

Prema njegovim riječima, Beograd je najveće žarište i ponovio da vremena za uvjeravanja više nema i da su maske jedina barijera daljem širenju virusa

Srpski epidemiolog Predrag Kon izjavio je večeras da on jeste za uvođenje strožih mjera, ali da mora da se sačeka da se napravi pravni okvir.

“Ako vam neko ko je odgovoran za neku oblast kaže da ne može, onda morate to da prihvatite. S druge strane, tu je i ekonomija. Maska, ili kako je zovem barijera virusu, štiti sve nas. Ako ih skidamo samo kada pijemo i jedemo, a nosimo ih svuda, to je prava mera”, rekao je Kon za RTS.

Prema njegovim riječima, Beograd je najveće žarište i ponovio da vremena za uvjeravanja više nema i da su maske jedina barijera daljem širenju virusa.

“Imamo ozbiljan skok, posebno u Beogradu, danas 590. To se nije dešavalo, bar ne do sada. Povećan je broj onih koji se javljaju u kovid ambulante, kao i onih koji imaju sumnju pa rade bris. I kod njih je oko 40 odsto pozitivnih. Situacija se ubrzano pogoršava, a Beograd je dvomilionski grad”, naglasio je Kon.

On je dodao i da će, ukoliko ne zaživi barijera, odnosno maske, nešto drugo morati da se uradi.

“Maske treba da se nose i napolju, ali ako to ne možete da sprovedete, onda mora da se menja zakonski okvir. Maske moramo da nosimo, osim kada jedemo i pijemo”, rekao je Kon.

Istakao je da će narednih sedam dana biti loši i da će tek doći do povećanja smrtnih ishoda.

Autor: Krtice.net

Srpski naučnici istraživali koliko traje imunitet na koronu: Evo šta su zaključili

Zastrašujući snimak iz Zadruge! Miljanu iznose onesviješćenu, Marija vrišti i zapomaže