in

Korištenje kontracepcijskih pilula utječe na količinu šminke koju žene nose

Najnovije istraživanje dalo je odgovor na pitanje može li korištenje kontracepcijskih pilula utjecati na to koliko šminke nose žene

Najnovije istraživanje dalo je odgovor na pitanje može li korištenje kontracepcijskih pilula utjecati na to koliko šminke nose žene.
U preliminarnoj studiji objavljenoj u časopisu “Frontiers in Psychology” istraživači su fotografisali lica 20 žena koje nisu koristile kontracepcijske pilule i 16 žena koje su ih koristile, prenosi Psypost.org.

Svaka je žena navela koliko je vremena potrošila na dnevnu šminku ujutro i koliko vremena je potrošila na šminku za izlazak. Istraživači su tada “zaposlili” 143 studenta koji su pregledali fotografije ženskih lica i ocijenili ih.

Žene koje nisu koristile kontracepcijske pilule navele su da troše više vremena na kozmetiku te da nose više šminke u odnosu na žene koje koriste kontracepcijske pilule.

Studija, međutim, uključuje značajna upozorenja koja bi mogla utjecati na interpretaciju rezultata. Samo oko 19 posto žena koje nisu koristile hormonske pilule bile su u vezi, u odnosu na 85 posto žena koje su koristile kontracepcijske pilule.

Autor: Emina S.

Loše vijesti za samce: Ukoliko niste u ljubavnoj vezi šanse za oboljevanje od demencije su 42 posto veće

Zaslađena pića povećavaju šanse za razvoj kardiovaskularnih bolesti