in

Kristijan Golubović: Šamarao sam mangupe zbog Dine Merlina

Gost serijala “Đir sa Memom” je Kristijan Golubović, jedini preživjeli iz dokumentarca “Vidimo se u čitulji”, umjetnik i učesnik rijalitija.

Kako je poznato Kristijan voli da crta, a inspiracija ga je, kako kaže, od mladosti vodila ka Starom mostu u Mostaru. U emisiji koju, kako je rekao, snima “za braću Bosance”, prisjetio se i skoka u Neretvu.

– Druže moj izašao u neke šimšire, zmije, pauci, žabe…odnijela me Neretva nizbrdo – ispričao je Kristijan.

Otkrio je i s kojim Sarajlijama se družio, ko su šmekeri s kojima se viđao u inozemstvu, te koju bh. muzičku zvijezdu je zaštitio od “kvazi patriota”.

– Bila je neka priprema da mu je*u mater, ja kažem čovjek je umjetnik, ispade hoće da biju jednog muzičara četiri lokalna zvrkoša, tu ih malo našamaram. Nikad mi praktično njemu nismo rekli da smo ga u tom smislu zaštitili, ali takvu jednu legendu, šmekera, boema i vašeg i našeg prijatelja, nismo dozvolili da ga diraju mangupi – rekao je Golubović.

U zatvoru je proveo 24 godine i to je, kako kaže, ozbiljno vrijeme koje je ipak kvalitetno iskoristio.

– Drugačije je kada grizeš nokte, štrikaš nogom i izigravaš Ranka Rubežića u prazno. Ja ti pričam za ljude koji odu psihički zdravi i pravi i izađu još jači napolje. Oni kao floskulu uzmu rečenicu od Fridriha Ničea: “Šta me ne ubije, to me ojača”. Pa, kako te ne ojača, izašao si sav u porama, krezav, ružan, s heroina prešao na tablete, nabildovao se na korpi pasulja i istetovirao ekserom tri nove slike Vikinga po rukama, ne može to brate. Moraš da čitaš i da se edukuješ, da od teškog minusa kao što je zatvor, napraviš veliki plus – kaže Kristijan.

PROČITAJTE  PUKLA TIKVA: Kristina prekinula sa Kristijanom! Nećete vjerovati koji je razlog...

Kristijan je govorio i o odgajanju kćerke, istakavši kako ona mora biti princeza roditeljima, a ne da učestvuje u rijaliti programu.

– Da se ka*aš tamo pred ocem i majkom u rijaliti šou – kaže Kristijan.

Prokomenitao je i Jelenu Karleušu, istakavši da je “šifra” koja sama sebe naziva divom.

– Meni je komšija bio Bekenbauer, rođen sam u Minhenu, odrastao u Milanu… – rekao je Kristijan, ispričavši kako je živio u vili i jeo školjke i rakove ispod palme, dok je Karleuša s kvazi kriminalcima nosila lance i katance imitirajući njega.

Otkrio je i pod kojim uvjetima bi ponovo ušao u rijaliti, a i ovog puta se na pitanje voditelja osvrnuo na Staniju, istakavši da ga “žena ubije kišobranom” kada je spomene.

– Tamo sam se s njom razvlačio kao žvaka u jarčevim ustima – kaže Kristijan.

Sve o uličnoj hijerarhiji u Srbiji, na kojem mjestu je bio Legija, a na kojem on, ko mu je od poznatih kriminalaca nosio torbu na “fer tuče i čuvao lijevu gumu na blindi”, te kakav utisak je Memina vožnja ostavila na Kristijana, pogledajte u videu.

Autor: Krtice.net

Austrijanci oduševljeni Srpkinjom Vericom: “Preko dana vozi kamion, uveče se igra sa unucima”

Fatima ima 108 godina i pobijedila je koronu: Njene će riječi dugo kružiti ovom planetom