in

Krizni štab danas ublažuje mjere: Evo šta će se promijeniti

Mjere protiv epidemije kovida 19 biće najvjerovatnije danas dodatno relaksirane na sjednici Kriznog štaba, koji će predložiti da se tržni centri vrate na redovno radno vrijeme, do 22 sata.

To znači da će ugostiteljski objekti “fajront” sa 23 moći da pomjere na jedan sat iza ponoći i da se dozvole sportovi u salama, ali bez publike.

To bi za nedelju dana, posle otvaranja pozorišta i bioskopa, bilo drugo popuštanje protivepidemijskih mjera, ali uvijek ostaje otvorena mogućnost da se one, ako se pogorša epidemiološka situacija, ponovo radikalizuju.

Iako su pojedini članovi Kriznog štaba za to da se uvede obavezan PCR test za one koji se vraćaju u Srbiju sa ljetovanja, i to ne stariji 24 sata, juče su potvrdili da za taj predlog nemaju podršku većine. Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević, ipak, kaže da se prati učestalost oboljevanja onih koji se vraćaju sa odmora i da je samoizolacija nakon povratka iz inostranstva mjera o kojoj se stalno razmišlja.

– Epidemiološka situacija je lošija u svim tim zemljama nego u našoj, i građani, iako su na odmoru, moraju da poštuju preventivne mjere – kaže Darija Kisić Tepavčević. – Apelujem na sve osobe koje se vraćaju u Srbiju da se 14 dana po povratku ponašaju još odgovornije.

Ministar Zlatibor Lončar kaže da se na granicama, radi sprečavanja širenja virusa, u okviru epidemiološkog nadzora sporovode dodatne mjere zaštite:

– Sanitarni inspektori građanima koji ulaze u Srbiju mjere tremperaturu, a po potrebi ih šalju u kovid-ambulante. Svako opuštanje će pogoršati ono što smo do sada postigli, a sad smo na prekretnici i možemo na jednu ili na drugu stranu u zavisnosti od toga da li se mjere poštuju.

PROČITAJTE  Šokantan slučaj u Krajini: 62-godišnjak uhapšen zbog bludnih radnji nad četiri djevojčice

Autor: Krtice.net

Srela se sa mužem Tanje Savić! Zorica Marković iznijela šokantne detalje!

TREBALA JE DA NASLIJEDI CECU: Ovo je pjevačica u koju je Saša Popović uložio najviše!