in

KRVOPROLIĆE U LJUBLJANI Na ulice izašle specijalne jedinice policije, ima povrijeđenih

Policija je uzvratila koristeći čak i vodene topove

Oko stotinu demonstranata okupilo se na Trgu Republike u Ljubljani.

Maskirani učesnici su se sukobili s policijom koju su gađali raznim predmetima te su koristili priotehnička sredstva. Policija je uzvratila koristeći čak i vodene topove.

Protesti su najavljeni na grupi Anonymus Slovenija, ali se ne zna ko je organizator s obzirom na to da su se vođe ove grupe ogradile. Sve grupe koje su ranije organizirale tradicionalne proteste petkom su kazale kako nisu organizovale nikakve proteste danas.

Demonstranti su se podijelili u nekoliko grupa i sukobili su se s policijom u pojedinim ulicama. Odbili su poslušati naredbe policajaca. Angažovan je i helikopter koji leti iznad centra Ljubljane, a čuju se i pucnji. Prema navodima slovenskog medija 24ur, nekoliko osoba je povrijeđeno, a dvije su do sada prebačene u klinički centar.

Kako piše Delo.si, postoje i navodi da su u to uključeni ekstremisti i članovi međunarodnih kriminalnih grupa. Prema navodima ovog slovenskog medija, slovenska obavještajno-sigurnosna agencija (Sova) pomno je nadzirala pojedine osobe porijeklom iz bivše zajedničke države koje su povezane s trgovinom drogom.

“Mi koji ustrajno protestujemo od marta 2020., ograđujemo se od današnjih protesta zbog najavljenog nasilja određenih grupa i loše epidemiološke situacije u zemlji. Tokom epidemije, mi smo se privremeno udaljili od masovnih okupljanja, jer želimo odgovorno pridonijeti rješavanju svog zdravlja. Podržavamo ustanak protiv trenutne terorističke vlade, kao i pravo ljudi da protestuju i izraze svoje mišljenje, ali ne na način koji će se vjerovatno dogoditi danas”, naveli su organiaztori ranijih protesta.

PROČITAJTE  Slovenija pooštrava režim ulaska na granici

Autor: Krtice.net

Kako izgleda savršena žena u 2020. godini? Mogli biste se iznenaditi

Oglasio se Lukas: Ako izvršitelji opet dođu skočiću sa terase