in

Lijepa Emily otvorila dušu: Imidž sam izgradila na seksepilu i koristim ga kako bih opstala

Junski broj popularnog časopisa GQ pozabavio se odrazom kulture 21. vijeka prije, za vrijeme i nakon pandemije koronavirusa – za ovo specijalno izdanje snimljeno je pet zasebnih naslovnica, a jednu od njih krasi 28-godišnja Emily Ratajkowski.

Zanosnu brinetu snimio je njezin suprug, glumac i producent Sebastian Bear-McClard, a manekenka se u intervjuu, između ostaloga, osvrnula i na pogrešnu sliku koju je javnost stvorila o njoj.

Imidž koji sam izgradila na seksepilu u velikoj mjeri koristim kako bih opstala, on ne predstavlja sve ono što ja zapravo jesam kao osoba.

Zahvaljujući svijetu modelinga zaradila sam novac i stekla stabilnost, s time je došla i slava, a ona je prilično bizarna stvar… Nju nisam očekivala ni željela, iako negdje duboko u sebi vjerojatno svaka 20-godišnjakinja u jednom trenutku mašta o tome da bude barem malo poznata – iskreno govori Ratajkowski pa dodaje kako je i ona sama svojedobno donosila neutemeljene zaključke o slavnim osobama.

Demi Moore – nju sam, primjerice, samo zato jer je nevjerojatno seksi i ima odlično tijelo, definitivno bila ‘otpisala’ kao glumicu. Ja, Em Rata, shvaćate li koliko je to ozbiljno ironično! To samo pokazuje koliko je u današnjem svijetu mizoginija duboko internalizirana – objašnjava manekenka, a prenosi Daily Mail.

 

View this post on Instagram

 

more by husband at home

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Najavila je i kako uskoro planira objaviti knjigu, svojevrsne memoare u koje će unijeti i dozu političkog razmišljanja: “Pokušavam iskoristiti vlastito iskustvo modela i govoriti/pisati kao osoba koja je kapitalizovala svoj imidž, a istodobno je možda postala i njegova žrtva”.

Za kraj, Emily je čitateljima dala i svoju definiciju heroja.

Heroj je neko ko se suprotstavlja sistemima moći i bori protiv statusa quo, koliko god teško ili nezgodno to bilo – zaključila je.

Evropa se sprema na skromnu proslavu dana pobjede nad fašizmom

Astronomi otkrili crnu rupu najbližu zemlji: Od nas je udaljena hiljadu svjetlosnih godina