in

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Malo je poznato da su 60-tih godina prošloga vijeka Beatlesi pokušali otkupiti filmska prava za kultni film ‘Gospodar prstenova’. Muzičar John Lennon u remakeu filma želio je glumiti Golluma, Paul McCartney Froda, a grupa je htjela da film lično režira Stanley Kubrick. Ipak, plan im se na kraju izjalovio kada je zajedničku suradnju odbio autor epskog romana JRR Tolkien.

Sada, u čudnom obratu sudbine, novi film o Beatlesima režirat će Peter Jackson (57) koji je ‘Gospodara prstenova’ 2001. donio na veliko platno, piše BBC.

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda ‘Let It Be’, koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki iz 1969. godine.

Jackson je u saopštenju film opisao kao ‘ultimativno iskustvo o kojem obožavatelji Beatlesa već dugo sanjaju’.

– To je kao da vas je neka vremenska mašina vratila u 1969., da sjedite u studiju i posmatrate četvoricu prijatelja kako zajedno stvaraju čudesnu muziku – rekao je.

Snimke su izvorno trebale postati televizijski dokumentarac, no na kraju su postale osnova za filma ‘Let It Be’. Beatlesi su dugo razmišljali oko te ideje. Navodno im se nije sviđalo to što je naglasak u snimkama na njihovim nesuglasicama u prvim danima snimanja albuma, iskustvu koje je George Harrison opisao kao ‘najgore od najgoreg’, a Lennon jednostavno nazvao ‘paklom’.

No, čini se da Jacksonova verzija obećava puno vedriju sliku snimanja koje je kulminiralo nastupom benda na krovu studija Apple Corps u Savile Rowu u London, prije tačno 50 godina.

PROČITAJTE  Pogledajte: Na svim fotografijama Diane i Charlesa događalo se nešto jako čudno...

Autor: D. K.

Kylie Jenner u strahu: Neko blizak meni ima korona virus

Ako radite od kuće, ovo su savjeti kojih se morate pridržavati