in

Majci dječaka koji su se utopili u jezeru prijeti zatvor! Zbog jednog njenog komentara pljušte osude naroda!

Braća Metić, Danijel (7) i Dragiša (5), iz Velikih Crnjana utopila su se u nedjelju 23. avgusta u jezeru Očaga kod Lazarevca zbog nepažnje majke i očuha, kao i usljed nedovoljne efikasnosti spasilačke službe SRC Kolubara, prvi su nezvanični zaključci iz opsežne istrage u ovom slučaju, koju vodi Više tužilaštvo u Beogradu! Takođe i javnost osuđuje majku Draganu za nesavjesno roditeljsko ponašanje i traže njenu odgovornost, kao i odgovarajuću sankciju pred pravosudnim organima.

– Mi smo obavili uviđaj i čekamo rezultate obdukcije za dalje postupanje u slučaju utopljenih dječaka – potvrdili su za Srpski telegraf iz Višeg tužilaštva.

Majka dječaka koji su život izgubili zagrljeni, jer je jedan spasavao drugog, u prvoj video-izjavi za medije nije krila da čak 10 minuta nije vidjela sinove prije njihovog nestanka u vodi jer je bila okupirana kćerkicom i mužem Kristijanom Savićem, iako je u jezeru dubokom ponegdje i šest metara ostavila malu djecu, koja su bila neplivači. O tome svjedoče njeni snimci na portalima i društvenim mrežama u kojima krivi spasioce što nisu blagovremeno zaronili i izvukli njenu djecu na kopno.

– Kristijan i ja smo bili sa kćerkicom u plićaku i izašli smo, a Danijel i Dragiša su ostali u plićaku. Nisu znali da plivaju. Ni 10 minuta nije prošlo kad sam ih zatražila pogledom i počela da ih zovem. Uspaničila sam se i Kristijan i ja smo počeli da ih tražimo. Spasioci su tek poslije sat vremena skočili u vodu. Da su skočili odmah, spasli bi ih. Oni su prvo tražili djecu okolo, trčali su oko jezera i moja djeca su se utopila – rekla je između ostalog Dragana.

Majka stradalih dječaka je mijenjala izjavu kad god je saslušavana, pogotovo kad je postala svjesna da je bila dužna da djecu čuva i da ih ne ispušta iz vida tokom boravka na jezeru, što propisuje i pravilnik jasno istaknut na nekoliko mesta uz kupalište.

PROČITAJTE  TRAGEDIJA POTRESA BALKAN Preminuo Sale Popović

– Strogo je zabranjen pristup djeci mlađoj od 10 godina bez pratnje roditelja ili starijih lica – stoji u obavještenju za posjetioce jezera Očaga.

Inače, Dragana Metić je majka ukupno devetoro djece. U braku sa prvim mužem, koji se trenutno nalazi u zatvoru, rodila je osmoro djece, a u vezi sa sadašnjim nevjenčanim suprugom Kristijanom ima djevojčicu, koja je još beba.

U komentarima na tekstove portala objavljenim o nesreći mnogo čitalaca je napisalo: “Kako jedna majka može tako pomirljivo da govori o gubitku djece.”

– Možda je bilo tako njima bilo suđeno. Šta da pričam?! – pitala se javno Dragana i time razljutila javnost.

 

Autor: Krtice.net

Stiglo pismo koje ju je dovelo do suza: Tanja Savić javno pokazala poruku, ne može da dođe sebi!

Za mjesec dana u Općoj bolnici pet poroda trudnica pozitivnih na Covid 19