in

Makarska najveće leglo zaraze koronom na Jadranu!

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Hrvatske, postotak zaraženih na svadbama nije toliko dramatičan koliko se stekao dojam, a Novalja koja se navodi kao leglo zaraze zbog Zrća nije na vrhu ljestvice mjesta na kojima su se turisti zarazili.

U izvještaju se navodi da se najviše turista se u periodu od 7. jula do 24. avgusta zarazilo u Makarskoj. Od njih 70, je čak 63 državljana Austrije. Novalja i Split dijele drugo mjesto. Na oba mjesta se zarazilo 34 turista.

Što se svadbi tiče, u proteklih sedam dana je na svadbama zaraženo samo 1,68 posto slučajeva. Kod većine nema podataka o izvoru zaraze.U proteklih sedam dana i dalje se nastavlja trend značajnog udjela osoba koje su oboljele tokom ljetovanja u Srednjoj i Južnoj Dalmaciji (Makarska, Vodice, Pag, Hvar, Split, Brač – Bol).

Također, ponovno se blago povećao udio oboljelih povezan sa svadbenim slavljima zbog pojave oboljelih na svadbenim slavljima u Brodsko-posavskoj, Varaždinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, no situacija je stavljena pod nadzor. I broj importiranih slučajeva je narastao, naročito iz BiH (17), dok se u ostalim slučajevima radi o Kosovu, Austriji, Njemačkoj i SAD-u, piše 24. sata hr.

Autor: Krtice.net

Ana Brnabić potpisala naredbu: Planeta zanijemila, Srbi ne znaju bil’ se smijali ili plakali

Dječak kome su se mama i tata udavili u bunaru opet ima porodicu!