in

Mama iskreno progovorila o razlozima zbog kojih više nikada ne želi biti trudna

Ne želi više biti toliko bolesna

LILY Burton je u mlađim danima čvrsto vjerovala kako mame domaćice imaju najbolji “posao” na svijetu.

“Uvijek sam u mislima imala sliku kako će izgledati moja savršena obitelj – ja i suprug koji odgajamo troje djece, dva sina i kćer. Zamišljala bih život koji bismo imali, kuću u kojoj bismo živjeli, izvannastavne aktivnosti u kojima bi sudjelovala moja djeca i mjesta na koja bismo putovali”, priznaje pišući za portal Mom.com.

Kako kaže, današnjeg supruga je upoznala dok su oboje bili vrlo mladi, a udala se kada je imala 21 godinu.

“Bili smo uzbuđeni što smo zajedno osnovali obitelj, ali mislili smo da ćemo pričekati do moje 24. godine da dobijemo svoju prvu bebu. Planovi su se promijenili i saznala sam da sam trudna točno tri mjeseca nakon što smo se vjenčali”, prisjeća se.

Već u šestom tjednu trudnoće je iskusila intenzivne jutarnje mučnine.

“Mučnine i povraćanja su vrlo brzo izmakli kontroli. Povraćala sam više od 20 puta dnevno, većinu dana. Nisam mogla zadržati hranu ili vodu. Počela sam osjećati i fizičke nuspojave od toliko povraćanja: gubila sam kilograme, oči i glava su me neprestano boljeli, usne su mi bile ispucale, usta su bila suha od dehidracije, a ja sam se osjećala iscrpljeno i imala vrtoglavice. Vrijeme sam provodila na kauču i ustajala sam samo da bih se odvukla u kupaonicu”, ispričala je Lily.

Ubrzo je otkrila da to nisu uobičajene mučnine nego trudnička hiperemeza. Iako su joj liječnici propisali određene lijekove koji su trebali ublažiti ove neugodne simptome, mučnina je i dalje bila prisutna.

“Nakon što sam rodila kćer, počeli smo razgovarati o budućnosti naše obitelji. Nisam željela ponovno biti trudna, ali nisam mogla podnijeti pomisao da nemam više biološke djece. No hiperemeza je bila toliko stresna za cijelu obitelj da je moj suprug oklijevao razmišljajući o tome da bih ja trebala proći kroz još jednu trudnoću”, kaže Lily.

PROČITAJTE  Pet savjeta za odgoj djeteta rođenog u znaku Vage

Unatoč zabrinutosti, znali su da žele barem još jedno dijete. Zato su kada je njihova kćer napunila dvije godine odlučili pokušati dobiti i drugu bebu. Lily je odmah krenula koristiti terapiju nadajući se kako simptomi neće biti loši kao prvog puta. No, nakon nekoliko mjeseci je ostala trudna, a mučnine su se opet pojavile točno u šestom tjednu trudnoće.

“Odmah sam dobila lijekove, ali ovaj put lijek nije djelovao sam od sebe, pa sam morala uzimati drugi. Ova je trudnoća bila vrlo slična mojoj prvoj jer sam opet zbog mučnina većinu vremena provodila na kauču. Ali sve je bilo još gore jer sam imala i malo dijete o kojem sam morala brinuti”, prisjeća se.

Kada im se rodio sin, oboje su zaključili kako više ne žele prolaziti kroz takve trudnoće. Lily ističe da su trudnoće ostavile trajne posljedice na njezinom zdravlju, a osim fizički, bilo joj je i psihički teško.

“Ne želim više biti toliko bolesna”
“Osjećala sam se potišteno, usamljeno i bespomoćno – i nikada više se ne želim tako osjećati”, ističe jedan od glavnih razloga zbog kojih je odlučila da neće imati više djece. Dodaje i kako ne želi više nikada priuštiti takav stres svom suprugu i djeci. Njezin suprug je morao raditi po cijele dane, a kada bi došao kući brinuo se o njoj i kćeri te obavljao većinu kućanskih poslova. Bio je iscrpljen, a pritom joj nije mogao ni previše pomoći.

“Moja teška trudnoća povrijedila je i moju kćer”
“Nisam je mogla voditi vani pa smo većinu vremena bile zatvorene u kući. Stvarno sam se borila da budem najbolja mama koja sam mogla biti za vrijeme trudnoće. Nije se bilo lako pomiriti s time”, kaže.

PROČITAJTE  PRAVOSLAVCIMA SE SUTRA PRAŠTAJU SVI GRIJESI Evo šta treba da uradite na Svetu Trojicu, treći najveći praznik posle Vaskrsa i Božića

Kako ističe, još uvijek se moraju podsjećati koje su sve koristi od toga da imaju dvoje, a ne više djece. Tako si nastoje olakšati svoju odluku, a razmatraju i mogućnost da nekada u budućnosti usvoje ili udome dijete.

Index.hr

OPASNE SESTRE ARADINOVIĆ! Jedna od njih slupala dečku automobil i uništila stan!

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U MOSTARU: Hapšenja zbog otmice, iznude i droge