in

Mama objavila video kako beba diše: Ovakvo disanje je znak da trebate što prije poći doktoru

Mama je snimila svoju djevojčicu staru četiri sedmice kako diše i podijelila je video na Facebooku te upozorila na važan simptom kako prepoznati da nešto nije u redu

Mnogi roditelji se uoči sezone gripe boje moguće zaraze strahujući za zdravlje svojih najmlađih. Blogerica i mama Charlie O’Brien željela je upozoriti roditelje na važan simptom pa je objavila video.

 

Snimka je nastala prošle godine kad je njena kćerkica Luna imala samo četiri sedmice.

 

– U mobitelu sam pronašla ovu snimku i pomislila da bi bilo korisno podijeliti je. Kad je Luna imala četiri sedmice, cijelog je dana bila jako tiha i gotovo nije plakala, što je za nju bilo neuobičajeno – piše Charlie u opisu snimke.

Promatrala je malenu kako spava, a tada je zamijetila nešto što joj se činilo jako čudno.

 

– Gledala sam je kako spava pored mene i shvatila sam da nešto nije uredu. Raskopčala sam joj odjeću i ugledala ovo – nastavlja ona ukazujući na neobično bebino disanje.

 

Beba diše ‘iz stomaka i umjesto da se vidi kako joj se plućni koš podiže, vidi se ubrzano disanje isključivo u trbušnom dijelu.

 

– Uvlačenje rebara tokom disanja znak je da s bebom odmah morate u bolnicu. Imala je bronhiolitis i razina kisika joj je bila jako niska. Na sreću, nakon što noć provela na kisiku dobro se oporavila. Bliži nam se sezona prehlada, kašlja i virusa, pa sam pomislila da je ovo vrijedno spomenuti – piše mama.

 

(24sata.hr)

Autor: Z. K.

Očajna majka Kujtima Fejzulaija: Gdje sam pogriješila?

Izračunajte koji je broj vaše životne staze i saznajte šta vas čeka u budućnosti