in

Mama u očaju: Svekrvi se ne sviđa ime unučeta pa ga odlučila promijeniti?!

Roditelji uvijek žele ono što smatraju najboljim za svoju djecu, čak i kad ta djeca odrastu, odsele se i osnuju vlastite porodice.

Ponekad roditelji odu toliko daleko da pređu granicu dobrog ukusa i počnu stvarati probleme porodici svojih kćeri ili sinova. Upravo to je slučaj žene koja tvrdi da je njena svekrva nikada nije voljela i da joj sada stvara probleme nakon rođenja unuka. Novopečena mama obratila se Redditu kako bi objasnila situaciju rekavši da se njenoj svekrvi ne sviđa ime djeteta koje su odabrali i da ga je pokušala promijeniti.

Naime, kako je napisala, ona i njen suprug su dječaku dali ime Emile, no svekrva ga je umjesto toga počela zvati Miles. Da stvar bude gora, baka je i svojim prijateljima na društvenim mrežama govorila da se dijete zove Miles.

Tokom cijele moje trudnoće ona je moju bebu nazivala svojom bebom i jako glasno je pokazivala neslaganje sa svim imenima o kojima sam razmišljala -piše ova mama.
Možda je najveći problem u tome da njen partner ne vidi problem s ponašanjem svoje majke jer on ime Miles doživljava samo kao “nadimak” koji je baka dala svom unučetu, prenosi Index.hr.

Ime čak nije slično njegovom pravom imenu, nije mu spomenula pravo ime i izbrisala je komentar s njegovim pravim imenom. Uz to ima tri dana, još ne može imati nadimak. Ona ga još uvijek nije ni upoznala zbog karantina. Osjećam se kao da me uopće ne poštuje. Nisam sigurna što učiniti – pitala je korisnike Reddita.

PROČITAJTE  DA TI SRCE PUKNE Suze samohrane majke: Danica, Nikolina i Milica žive kao podstanari, moraju da se sele, a nemaju gdje

Više od 200 ljudi je odgovorilo na njenu objavu, a većina je stala na njenu stranu te su oštro kritizirali svekrvine postupke, navodi Mirror.

Autor: Mirza D.

Novo istraživanje: Trljanje očiju može biti opasno

Ne znate kako odgojiti sretno dijete? Kopirajte Dance