in

MEDIJI GRME Njemačka lupila Beogradu šamar koji otrežnjuje!

Informer piše kako je ambasador i bivši spoljnopolitički savjetnik Angele Merkel Christoph Heusgen savjetovao je Srbe: „Nemojte da pucate sebi u nogu nego odmah pucajte u srce!”

Nekom čudnom istorijskom ironijom, baš u danu kad se obilježavala godišnjica streljanja đaka u Kragujevcu tokom Drugog svjetskog rata, Srbija je ovog 21. oktobra dobila novi ultimatum od zvaničnog Berlina, piše srpsiki tabloid Informer blizak predsjedniku Vučiču.

Informer piše kako je ambasador i bivši spoljnopolitički savjetnik Angele Merkel Christoph Heusgen savjetovao je Srbe: „Nemojte da pucate sebi u nogu nego odmah pucajte u srce!”

Informer tvrdi da je Heusgen Beogradu savjetovao: Prestanite da se ranjavate i samopovređujete bez potrebe odbranom državne cjelovitosti, odmah se odreknite Kosova, prekratite sebi muke i ubijte se kao država!

Tabloid piše da je zvanični Berlin iskusno, sa visine, gordo i nadmoćno preporučio nedorasloj i mahnitoj Srbiji koja očigledno ne zna šta čini, pa puca sebi u noge kao nenormalna, da isključi aparate na koje je priključena, da likvidira i svaku primisao državnosti i dostojanstva, da se samouništi.

Tabloid cinično primjećuje da bi u neku ruku, takvu poruku Njemačke trebalo čak i cijeniti jer je ogoljena do srži, brutalna do neukusa, iskrena do nelagode.

-Trebalo bi se čak Berlinu i zvanično zahvaliti jer nije uvijao svoj krajnji cilj – priznanje Srbije da je Kosovo nezavisno – u neke šarene folije i eufemizme o sveobuhvatnim sporazumima i kompromisima za tobožnju zajedničku budućnost., piše cinično Informer pa u istom tonu nastavlja kako bi bilo poželjno odati priznanje Heusgenu jer je očinski lupio Beogradu šamar koji otrežnjuje od evropijanstva, utopijskih zanosa i zabluda da Srbiju čeka članstvo u Evropskoj uniji jednoga dana kad se reformiše i ispuni standarde za taj čin.

Šta se nudi Srbiji

Informer navodi da je potpuno jasno da se Srbiji nudi jedino smrt države, jedino čupanje sopstvenog srca i nestanak, kako bi neka okupirana teritorija, raskomadani provizorijum dobio šansu da možda nekada uđe u EU.

PROČITAJTE  Doktor Nestorović otkrio kada se očekuje da će korona nestati! Prije 10 dana desilo se nešto nevjerovatno!

-I dobro je da, čak i kad formalno nastavimo taj jalovi i besmisleni kafkijansko birokratski put evrointegracija, suštinski znamo da je to lavirint bez kraja i da budemo svjesni i spremni da gradimo alternativu za sopstveni život i postojanje umjesto smrti, piše Informer koji u zaključku upozorava Njemačku da ne pominje Srbiji bilo kakvo pucanje, pa makar to bilo i u noge, na dan kad se obilježava streljanje srpskih đaka u Kragujevcu.

Autor: Mirza D.

Konobarica se obračunala sa dvojicom pijanih gostiju

Imamo po 3 smrti u smjeni, ko ne vjeruje neka dođe i vidi