in

Meghan Markle izvan sebe od bijesa: Ništa od njenog plana, već gubi na sudu!

Meghan Markle, 38 tužila je britanski tabloid “Mail of Sunday” zbog nekorektnog i neprofesionalnog izvještavanja o njoj i princu Harryju

Meghan Markle, 38 tužila je britanski tabloid “Mail of Sunday” zbog nekorektnog i neprofesionalnog izvještavanja o njoj i princu Harryju, 35. Meghan je rekla kako su mediji njenog oca maltretirali i iskorištavali, iako nije pričala s njim dvije godine.

Strani mediji sada javljaju da je Meghan izgubila prvi spor protiv tabloida. Sudija je odbacio sve navode u tužbi vezane uz privatnost vojvotkinje u prvoj presudi u slučaju koji će se i dalje “razvlačiti” po sudu.Navedeni tabloid Markl je tužila za dva članka u novinama te tri na portalu, u kojima su u februaru 2019. godine objavljena pisma koja je pisala svom ocu Thomasu Markleu, 75.

Preliminarno saslušanje ovog slučaja bilo je prošle sedmice na daljinu. Sudija je sjedio u sudnici, dok su se advokati i novinari uključili putem videopoziva. Advokat David Sherborne rekao je tada kako će Meghan dati sve potrebne dokaze kako bi dokazala da su novine iskorištavale njenog oca.

Međutim, advokat tabloida Antony White rekao je sudiji da je znatiželjan kako je “Mail on Sunday” optužen za zlostavljanje, sramoćenje, manipuliranje i iskorištavanje Thomasa Markla, ako Meghan nije s ocem komunicirala dvije godine. Sudu je kao dokaz Meghan pokazala i poruke te predala pismo upućeno svom ocu. Radi se o njihovoj privatnoj poruci još iz vremena prije kraljevskog vjenčanja te Thomasove odluke o nedolasku. Markle je rekla da ju je spomenuti tabloid namjerno zavadio s ocem, ne pokazujući pravu istinu već s isključivom zamisli da je ocrni u javnosti.

Autor: Mirza D.

Trebaju li samci koristiti izolaciju za pronalaženje partnera putem aplikacija

Predrag Kon otkrio kada se može očekivati kraj pandemije i ukidanje vanrednih mjera