in

Meghan Markle zaradila milion dolara od britanskog tabloida

Bivša američka glumica tužila je Associated Newspapers, koji izdaje Mail Online, Daily Mail i njegovu nedjeljnu verziju Mail on Sunday, za kršenje privatnosti izdavanjem dijelova rukom pisanog pisma koje je u avgustu 2018. uputila ocu

Urednik časopisa Mail on Sunday, britanskog tabloida koji je narušio privatnost Meghan Markle objavivši njezino pismo upućeno ocu, supruzi princa Harryja mora isplatiti 450.000 funti (oko milion KM) za troškove sudskog postupka nakon što je nedavno dobila spor.

Na ročištu održanom u utorak videovezom sudac Mark Warby naložio je grupi Associated Newspapers da izvrši uplatu u iznosu od 450.000 funti za pokrivanje sudskih troškova. Advokat vojvotkinje od Sussexa Ian Mill tražio je 750.000 funti.

Advokati novina rekli su da kane uložiti žalbu na presudu, a advokati bivše glumice zatražili su da se nakon presude izrečene prošli mjesec na naslovnici novina objavi javno izvinjenje.

Bivša američka glumica tužila je Associated Newspapers, koji izdaje Mail Online, Daily Mail i njegovu nedjeljnu verziju Mail on Sunday, za kršenje privatnosti izdavanjem dijelova rukom pisanog pisma koje je u avgustu 2018. uputila ocu Thomasu Markleu (76), s kojim je u zategnutim odnosima. Tabloid je pismo objavio 2019.

Pismo je napisala nekoliko mjeseci nakon vjenčanja s Harryjem, na koje njezin otac nije došao zbog zdravstvenih problema. U pismu je od oca zatražila da medijima prestane lagati da su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa navodno raskinuli vezu.

U nedjelju, 7. marta, u Americi će se emitovati intervju princa Harryja i njegove supruge Meghan s Oprah Winfrey.

To je prvi TV intervju koji su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa dali medijima otkako su prošle godine doselili u Kaliforniju.

PROČITAJTE  Princ Harry imao tajni Instagram profil kako bi "pratio" Meghan Markle

Prije preseljenja par se žalio na odnos britanskih tabloida prema Meghan, čiji je otac bijelac, a majka Afroamerikanka, a po njihovim riječima, neki su postupci eskalirali do razine maltretiranja i rasizma.

Buckinghamska palača je u februaru objavila da se Harry i Meghan više ne mogu vratiti na dužnost aktivnih članova britanske kraljevske porodice.

Autor: Krtica.net

Naučnici očekuju da će koronavirus ostati u populaciji trajno

“Uvođenje kovid pasoša kršenje ljudskih prava”