in

Michael Schumacher naslutio svoju nesreću: Kome je u testamentu ostavio svoje bogatstvo?

Mihael Šumaher doživio je 29. decembra 2013. godine tešku nesreću kada je povrijedio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze

Michael Schumacher, sedmostruki šampion Formule jedan, doživio je 29. decembra 2013. godine tešku nesreću kada je povrijedio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze.

I dok javnost i dan danas ne zna tačno stanje slavnog vozača, pošto porodica krije informacije, malo je poznato da je Michael testament napisao tri godine prije nesreće, a objašnjenje zašto je to uradio je, pokazalo se, strašno predskazanje.

Schumacher je napisao testament još 2010. godine po kome imovinu vrijednu više od 1,2 milijarde dolara ostavlja supruzi i djeci.

Schumacher se 2010. godine odlučio na ovaj korak, kako je objasnio, “ne zbog straha od trka u F1 već zbog opasnosti u svakodnevnom životu”.

“Učinio sam to, jer sam porodičan čovjek. Nisam to učinio zbog F1, već jer svašta može da mi se dogodi u svakodnevnom životu”, naveo je tada Schumacher.

Njemački mediji tvrde da se Schumacherovo bogatstvo procjenjuje na 1,2 milijarde dolara, koje nasleđuju supruga Corinna i djeca Mick i Gina Maria.

Autor: A. P.

Da li ste znali? Konji, psi i mačke su životinje koje su dale veliki doprinos u drugom svjetskom ratu!

Pravi luksuz je živjeti kako se vama sviđa i po svojim pravilima bez opravdanja!