in

Milanova priča rasplakala regiju: Skupio novac za liječenje, 13 dana kasnije preminuo

Milan Milošević (27) preminuo je od raka jednjaka sa metastazama na jetri i plućima

Prije tačno godinu dana, mladić Milan Milošević (27) iz Leskovca, koji je bolovao od adenokarcinoma jednjaka sa metastazama na jetri i plućima bio je makar na tren sretan, jer je 13. maja 2019. skupljen potreban novac za njegovo liječenje u Turskoj u iznosu od 4.000 eura.

Novac mu je donio član Amadeus benda, Bojan Boki Stanimirović i natjerao suze radosnice na oči ne samo Milanu, već i cijeloj Srbiji.

Simpatičan mladić uspio je samo da izgovori: “Jao, Boki…”, i pokuša da sakrije emocije pred kamerama koje su zabilježile dirljiv momenat. Jer, to je bio trenutak koji je Milanu značio sve – bio je šansa za njegovo izlečenje od opake bolesti. Šansa da nastavi da živi.

Bojan je tada, podsjetimo, sjedio pored Milana i obratio se riječima:

– Čovjeku su minuti odbrojani, fali mu za odlazak u Tursku 4.000 eura. Skupljeno je već 4.000, ali mu fali još toliko. Ja sad treba da vas pozovem da uplaćujete, ali sam mu ja donio tih 4.000 eura. On treba sutra ili prekosutra da krene za Tursku i sada ima te pare koje su mu falile. Vi sad dalje morate uplaćivati jer za 20 dana mora da plati drugu terapiju. Za prvu imamo. Dižite se svi i da skupimo te pare – poručio je član Amadeus benda nakon što je iz džepa izvadio novac i stavio ga pored Milana koji je u tom trenutku zaplakao.

Nada je splasnula kada je vraćen iz turske bolnice uz obrazloženje da je isuviše slab za primanje prve terapije. Trebalo je da ponovo otputuje u Tursku pošto se oporavi na privatnoj klinici u Beogradu.

PROČITAJTE  Vučić: Vlada danas donosi nove mjere. Bolje da i ne znate šta sve planiraju

Nažalost, 25. maja, njegovo srce je prestalo da kuca, a njegovi snovi ostali su zauvijek nedosanjani.

Planirao sretan život sa djevojkom

A imao je, kao i svaki mlad čovjek, snove i planove koje je želio da ostvari sa svojom djevojkom Tijanom.

Milan je u Leskovcu završio Gimnaziju, a u Beogradu Kriminalističku policijsku akademiju, bio je zaposlen u Pograničnoj policiji na Aerodromu Nikola Tesla. On i Tijana su dugo bili zajedno, planirali su brak i djecu.

– Nikada nije pio ni pušio, nijedan porok nema, a bavio se do prije godinu dana sportom, borilačkim vještinama i redovno posjećivao teretane. Kod ljekara je otišao prvi put maja prošle godine, na urološki pregled zbog peckanja u donjem dijelu stomaka. Nije bilo uroloških problema, ali urolog je otkrio bolesnu jetru i tako se krenulo na skenere i na sve moguće preglede, da bi nam 18. maja saopštili da je bolest metastazirala – pričala je djevojka o Milanu.

“On je nas tješio dok je bolest uzimala maha”

Tijana je bila uz njega od početka, od otkrivanja bolesti, pa do samog kraja.

– I kada smo saznali za bolest, on je nas tješio. Govorio je da je mlad i da će to brzo prebroditi. Sve vrijeme je vjerovao. Međutim, bolest se širila. Bolovi su postajali sve jači. Preda mnom to nije mogao da krije, jer smo živjeli zajedno, ali se trudio da pred drugima nikada ne pokaže kako pati. Bio je rijetko divna i nesebična osoba – priča Tijana, a onda zastaje da zaustavi suze koje kreću čim spomene njegovo ime.

I pred sam kraj, pokazao je koliko je srce imao.

– Na izmaku snaga, kad više nije mogao da govori, podigao je ruku i mrdnuo prstima, pokazujući pare. Zagrlila sam ga. Znam, rekao si hiljadu puta. Daćemo novac bolesnoj djeci, ne brini – šapnula sam mu, a on je onda spustio ruku – ispričala je Tijana.

PROČITAJTE  Propast turističke sezone u Crnoj Gori: Na plažama uglavnom domaći

– Znali smo da je kraj. A on je čak i tada mislio samo kako da pomogne drugima – rekla je.

Ostavio zavještanje

Milan je izgubio bitku sa životom, ali je ostavio zavještanje da oko 9.000 eura, koliko je ostalo u prikupljenoj akciji, bude donirano nekome ko boluje od teške bolesti, a kome je pomoć potrebna radi liječenje u inostranstvu.

Novac je uručen roditeljima malog Sergeja iz Vranja koji se bori sa tumorom na mozgu i srcu, kao i jednogodišnjoj Maji Cvetković iz Kmetovca kod Gnjilana, koja ima godinu dana i boluje od spinalne atrofije mišića.

Autor: Krtice.net

Bivša atletska šampionka dobila ponudu od 200 hiljada dolara mjesečno da bude poslovna pratnja

Pokušali su ući u Srbiju iz Mađarske. Evo kako je to izgledalo