in

Miloš je sjekirom iskasapio cijelu porodicu, a javnost je šokirana s kakvom se kaznom sad suočava

Iliću je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Leskovcu odredio pritvor do 30 dana

Miloša Ilića (20), osumnjičenog za teško ubistvo oca Predraga (45), trudne sestre Ane (19), maćehe Danijele Radojković (43) i polusestre Sare (12), od najteže kazne – doživotnog zatvora, ukoliko bude osuđen, spasiće to što je mlađi punoljetnik!

Iliću je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Leskovcu odredio pritvor do 30 dana, a Ljiljana Zlatanović Janković navela je da je osumnjičen za teško ubistvo.

– Za to krivično djelo prema Krivičnom zakonu koji je stupio na snagu 1. decembra 2019. godine propisana je kazna zatvora od minimum deset godina ili doživotni zatvor, s tim da se doživotni zatvor ne može izreći licu koje u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije navršilo 21 godinu – navela je tužiteljka Liiljana Zlatanović Janković u odgovoru za “Blic”.

Kako je osumnjičeni 20-godišnjak, mlađi punoljetnik, iz ovoga se naslućuje da će, u slučaju da bude optužen, a zatim i osuđen za teško ubistvo (što će se vjerovatno i desiti), doživotni zatvor zamijeniće višegodišnja robija.

Osumnjičeni još nije objasnio ni zašto je na spavanju usmrtio oca, trudnu sestru, polusestru i trudnu maćehu, jer se, kako su naveli pojedini mediji na saslušanju, branio ćutanjem. On je, kako se zasada pretpostavlja, u noći između 9. i 10. maja u iznajmljenoj kući u Leskovcu ukućane na spavanju usmrtio sjekirom. Navodno su se prethodne večeri posvađali zbog para. Miloš je posle zločina otišao kod dede, svog imenjaka, i ispričao šta je uradio.

Miloševe žrtve sahranjene su prekjuče na lokalnom groblju u selu Granica kraj Bojnika. Sve četvoro su spušteni u jednu raku, a na posljednji put ih je ispratilo 70-ak prijatelja i rođaka. Sahranu je organizovao lokalni Centar za socijalni rad jer su bili korisnici socijalne pomoći.

PROČITAJTE  Vlada Srbije je upravo donijela nove mjere: Ovo su ograničenja koja se moraju poštovati

Podsjetimo, krvavom piru navodno je prethodila svađa zbog novca. Nakon tragedije oglasilo se Ministarstvo za rad koje je u saopštenju navelo da im je leskovački Centar za socijalni rad dostavio izvještaj u kome se navodi da njima nikada nije bilo prijavljeno nasilje u porodici.

Takođe, i zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva za rad, MUP-a, Centra za socijalni rad u Bojniku i Centra za socijalni rad u Leskovcu da bi ispitao okolnosti koje su dovele do porodičnog nasilja sa tragičnim ishodom.

Godine i ranije bile olakšica

Svojevremeno je Aleksandar Matić, ubica Slavoljuba Božovića i Zorana Pavličića, inspektora Trećeg odeljenja beogradske policije, koji je ranio i njihovog kolegu Rodoljuba Milovića u januaru 1999. godine u Beogradu, osuđen na samo 21 godinu zatvora. U vrijeme zločina imao je samo 19 godina, pa kao mlađi punoljetnik nije mogao da bude osuđen na smrtnu kaznu.

DA TE BOG SAČUVA Pogledajte kako je Soraja Vučelić izgledala prije plastičnih operacija

Pogledajte kako je Ana Sević izgledala prije 10 godina na audiciji za “Zvezde Granda”