in

Miloš je sjekirom iskasapio cijelu porodicu, a javnost je šokirana s kakvom se kaznom sad suočava

Iliću je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Leskovcu odredio pritvor do 30 dana

Miloša Ilića (20), osumnjičenog za teško ubistvo oca Predraga (45), trudne sestre Ane (19), maćehe Danijele Radojković (43) i polusestre Sare (12), od najteže kazne – doživotnog zatvora, ukoliko bude osuđen, spasiće to što je mlađi punoljetnik!

Iliću je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Leskovcu odredio pritvor do 30 dana, a Ljiljana Zlatanović Janković navela je da je osumnjičen za teško ubistvo.

– Za to krivično djelo prema Krivičnom zakonu koji je stupio na snagu 1. decembra 2019. godine propisana je kazna zatvora od minimum deset godina ili doživotni zatvor, s tim da se doživotni zatvor ne može izreći licu koje u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije navršilo 21 godinu – navela je tužiteljka Liiljana Zlatanović Janković u odgovoru za “Blic”.

Kako je osumnjičeni 20-godišnjak, mlađi punoljetnik, iz ovoga se naslućuje da će, u slučaju da bude optužen, a zatim i osuđen za teško ubistvo (što će se vjerovatno i desiti), doživotni zatvor zamijeniće višegodišnja robija.

Osumnjičeni još nije objasnio ni zašto je na spavanju usmrtio oca, trudnu sestru, polusestru i trudnu maćehu, jer se, kako su naveli pojedini mediji na saslušanju, branio ćutanjem. On je, kako se zasada pretpostavlja, u noći između 9. i 10. maja u iznajmljenoj kući u Leskovcu ukućane na spavanju usmrtio sjekirom. Navodno su se prethodne večeri posvađali zbog para. Miloš je posle zločina otišao kod dede, svog imenjaka, i ispričao šta je uradio.

Miloševe žrtve sahranjene su prekjuče na lokalnom groblju u selu Granica kraj Bojnika. Sve četvoro su spušteni u jednu raku, a na posljednji put ih je ispratilo 70-ak prijatelja i rođaka. Sahranu je organizovao lokalni Centar za socijalni rad jer su bili korisnici socijalne pomoći.

PROČITAJTE  Slučaj koji je potresao region: Tijelo majke sedmicama držao u kući, komšijama rekao nešto što ledi krv u žilama

Podsjetimo, krvavom piru navodno je prethodila svađa zbog novca. Nakon tragedije oglasilo se Ministarstvo za rad koje je u saopštenju navelo da im je leskovački Centar za socijalni rad dostavio izvještaj u kome se navodi da njima nikada nije bilo prijavljeno nasilje u porodici.

Takođe, i zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva za rad, MUP-a, Centra za socijalni rad u Bojniku i Centra za socijalni rad u Leskovcu da bi ispitao okolnosti koje su dovele do porodičnog nasilja sa tragičnim ishodom.

Godine i ranije bile olakšica

Svojevremeno je Aleksandar Matić, ubica Slavoljuba Božovića i Zorana Pavličića, inspektora Trećeg odeljenja beogradske policije, koji je ranio i njihovog kolegu Rodoljuba Milovića u januaru 1999. godine u Beogradu, osuđen na samo 21 godinu zatvora. U vrijeme zločina imao je samo 19 godina, pa kao mlađi punoljetnik nije mogao da bude osuđen na smrtnu kaznu.

Autor: Krtice.net

DA TE BOG SAČUVA Pogledajte kako je Soraja Vučelić izgledala prije plastičnih operacija

Pogledajte kako je Ana Sević izgledala prije 10 godina na audiciji za “Zvezde Granda”