in

MISTERIJA U ZORANOVOJ KUĆI! Ni stručnjaci, ni nauka ovo ne može objasniti…

Požar na frižideru koji je bio isključen iz elektro mreže i koji je bez ikakvog jasnog razloga planuo u subotu ujutru

Požar na frižideru koji je bio isključen iz elektro mreže i koji je bez ikakvog jasnog razloga planuo u subotu ujutru, posljednja je kap u čaši nevjerovatnih događaja, požara, pravih čuda koja se u kući Zorana Tomaševića u prijepoljskom naselju Suvodo dešavaju već nekoliko mjeseci.

– Niko mi više ne vjeruje šta se dešava… Frižider je stajao nasred sobe, isključen iz struje, kabal prebačen preko, buknuo je iz čistog mira i dobro izgorio. U kući nema struje, raskačeno je i uzemljenje, isključena kablovska, džaba, sve malo – malo pa izbije požar, gdje god u kući ima utičnica ona je već planula i izgorjela – priča Tomašević za “Kurir” svoju muku.

Serija nevjerovatnih požara počela je u januaru kada su se u kući zapalili bojleri, jedan pa drugi, zatim su krenule da gore, jedna po jedna utičnice, izgorio je i televizor, posle toga isključena je struja, bez ikakvog efekta, požari su se nastavili.

– U aprilu, kada je struja već bila isključena, iz čista mira buknuo je novi požar, gorele su utičnice u dječijoj sobi, u kojoj je bilo dvoje djece od 13 i 14 godina kojima smo moja supruga Željana i ja hranitelji. Jedva smo spasili djecu – priča Zoran.

Posle serije požara, u kući su uradili nove elektro instalacije, električari su konstatovali da je sve po propisu, ali, bez ikakvog efekta, utičnice su nastavile da gore.

– U kući mrak, nema struje, i samo osjetite da nešto gori, ugasimo, ono požar izbije na drugom mjestu – riječi su Zoranove supruge Željane.

U međuvremenu, izgorjela je i utičnica za kablovsku televiziju, spratna tabla, požar je izbio i u pomoćnom objektu u kome takođe nema struje.

PROČITAJTE  Udovica Kobeja Bryanta: Naši životi su tako prazni bez vas

Šta se dešava u kući Tomaševića za sada nikome nije jasno. Ispod temelja kuće nema elektro vodova, iznad kuće nema provodnika niti dalekovoda…

Stručnjaci od kojih je Tomašević tražio pomoć uočili su još jednu nevjerovatnu pojavu – u kući za sada bez objašnjenja, gori plastika koja se nalazi na kraju elektroprovodnika.

Odakle dolazi struja koja pali utičnice niko ne zna.

Tomašević kaže i da je na dvadesetak metara od njegove kuće pruga, provodnici pod naponom od 25.000 volti, ali, za sada nije jasno da li ti provodnici I kako utiču na požare u njegovoj kući, kada su isključeni i struja i uzemljenje a elektro mreža željeznice udaljena čitavih 20 metara. Sem toga, utikač za telefon u kući Tomaševića planuo je i izgoreo upravo u trenutku kada je napon na kontakt mreži željeznice bio isključen!

-Večeras gledamo, struja isključena, sve isključeno, a vrh provodnika ispod prekidača zvonceta koji je već izgoreo, svetluca, kao da se greje, odakle, Bog zna – kaže Zoran.

Željana i deca preselili su se i spavaju u kuži Željaninog brata, Zoran se snalazi, a rešenja i objašnjenja za neverovatne požare za sada nema ni na vidiku.

Autor: Krtice.net

Znate li zašto Angela Merkel nikada ne nosi zaštitnu masku?

Počelo je kao film za odrasle, završilo kao tragedija