in

MISTERIOZNA SMRT U patikama i trenerci pronađeni smrznuti na planini

Vijest da su pronađena dva tijela u snijegu na planini Papuk u Slavoniji šokirala je Hrvatsku. Iako se prvobitno sumnjalo da su u pitanju migranti, istragom je utvrđeno da se radi o muškarcu iz Radovanaca (38) i njegovom rođaku (26) iz Požege.

Njihova tijela su juče pronađena na najvišoj planini u Slavoniji, a dozu misterije cijelom slučaju zadala je i činjenica da su obojica na sebi imala samo patike i trenerke, pa nije jasno kuda su krenuli i kako su se tu zadesilu u toku snježne oluje bez jakne i prikladne obuće. Kako kod sebe nisu imali lične dokumente, identifikacija je bila otežana pa se isprva mislilo da se radi o dvojici migranata.

Ipak, policijski službenici PU virovitičko-podravske, na čijem su području pronađena tijela dvojice muškaraca, uspjeli su tokom ponedjeljka i današnjeg dana raspetljati klupko i doći do podataka o identitetu mlađeg od njih. Odmah su o svojim saznanjima obavijestili kolege iz susjedne PU požeško-slavonske, čiji su službenici stupili u kontakt s njegovom porodicom koja je u Opštoj bolnici Virovitica identifikovala obojicu.

– Utvrđeno je da se radi o 26-godišnjaku i 38-godišnjaku s područja Požeško-slavonske županije. Obdukcija jednog tijela biće obavljena u utorak, a drugog u srijedu – izvestili su iz PU virovitičko-podravske.

Udaljeni nekoliko kilometara

U cijeloj priči, neobično je i što su njihova smrznuta tijela pronađena odvojeno, i to na udaljenosti tri-četiri kilometra jedno od drugog. Prvi je pronađen kraj regionalnog puta, dok je drugi pronađen na šumskoj trasi kojom se inače kreću planinari.

– Tijelo prve osobe pronašli su oko 9.45 sati radnici koji su čistili snijeg, dok je drugo tijelo pronašao 41-godišnjak, oko 15 sati, na drugoj lokaciji. Oba tijela su po nalogu državnog tužilaštva u Bjelovaru prevežena na Odjeljenje patologije u OB Virovitica, radi sprovođenja obdukcije te utvrđivanja identitet – saopštila je hrvatska policija.

PROČITAJTE  Microsoft želi ljude nakon smrti pretvoriti u chatbotove

S obzirom na vremenske prilike, pretpostavlja se da su nastradali usljed velikog snježnog olujnog nevremena koje je pogodilo taj kraj, a posebno papučke šume, gdje je napadalo više od 30 centimetara snijega, čija je visina na nekim mjestima zbog nanosa bila i znatno viša, piše Jutarnji list.

Tijela su pronađena na nadmorskoj visini od oko 600 metara, a prvo tijelo je doslovno iz snijega izvadio radnik zimske službe koja je čistila kolovoz. Obojica su, inače, na nogama imali patike, što je gotovo nevjerovatno, nisu imali čak ni jakne. Sigurno je da nisu bili spremni za boravak u šumi i na planinarskim putevima, odnosno da nisu bili adekvatno odjeveni i opremljeni, pa se pretpostavlja da je uzrok smrti smrzavanje, ali obdukcija će o tome dati konačni sud.

Autor: Mirza D.

Ako vam Google Chrome radi sporo, moguće je da ste žrtva hakera

Majka uništila sinu život imenom koje mu je dala