in

NA LJETOVANJE BEZ TESTA MOŽETE U OVIH 5 ZEMALJA: Ali, ako se tamo zarazite, biće problema

Od početka juna biće ukinuti testovi za ulazak u države koje su važne turističke destinacije, naše destinacije

Od početka juna biće ukinuti testovi za ulazak u države koje su važne turističke destinacije, naše destinacije. Za odlazak u Grčku, Tursku, Crnu Goru, Bugarsku, pa čak i Egipat, neće biti potrebno testiranje. Mjeriće se temperatura, poštovaće se socijalno distanciranje kako bi turizam, kao takav, zaživio u punom obliku, rekao je Aleksandar Seničić direktor JUTE (Nacionalna asocijacija turističkih agencija).

On je istakao da se još ne zna mnogo o korona virusu, ali da je bitno da se poštuju sve mjere.

– Bitno je da vodimo računa, o smještajnim objektima da li će se puniti do kraja. Švedski sto je ove godine kao takav nemoguć zbog okupljanja velikog broja ljudi. Doručak će biti služen standardno za stolovima, a ono što može da predstavlja problem jeste smanjen kapacitet hotela ili smanjen obim prevoznih sredstava – dodao je Seničić.

Nije novost da putno zdravstveno osiguranje ne pokriva neke vrste liječenja od nekih virusa. Ne postoji osiguranje koje zbog proglašene pandemije pokriva ovu vrstu bolesti. Važno je da turisti znaju da standardna polisa osiguranja pokriva kompletnu negu do momenta kada se dijagnostifikuje da imate korona virus, čak i testiranje koje bi se obavilo na licu mjesta – rekao je on.

Ako se ispostavi da ste pozitivni, ostaje još da se utvrdi da li ćete biti deportovani u karantin u svoju zemlju, ili ostajete na trenutnoj destinaciji.

– Postoji još procedura koje treba da se uspostave. Da li će turista biti vraćen u svoju zemlju u karantin ili će se to sprovoditi na destinaciji na kojoj se nalazi, mislim da je to vjerovatnije, da će biti u karantinu u zemlji u kojoj se nalazi – istakao je Seničić.

PROČITAJTE  Bill Gates je postao najveći vlasnik obradive zemlje u Americi. Zašto? Izgleda da je odgovor dosta mračan

O cijeni smještaja u Grčkoj za ovu godinu Seničić je rekao da nema informacija da su aranžmani poskupjeli.

– Ono što je prodato prije epidemije, time raspolažemo. Cijene koje su bile u tom trenutku, u februaru i martu bile su kao i prošle godine. Veliki broj aranžmana je uplaćen kada su bili jeftiniji nego u samoj sezoni. Nisu više cijene, a vjerovatnoća je da će doći do pada cijena kada je riječ o hotelskom i apartmanskom smještaju – zaključio je on.

Autor: Krtice.net

“Mi smo braća”: Musliman molitvom za pravoslavce u Crnoj Gori oduševio region

Momak je prevario, a ona mu se osvetila na način da je plakao odmah čim je ugledao šta je uradila