in

Najbolja mjesta u kući na kojima je najsigurnije kriti novac

Predstavljamo vam šest fenomenalnih mjesta na kojima možete da sakrijete novac u kući

 

 

Mnogim ljudima i dalje kućna “slamarica” djeluje kao bolja opcija od čuvanja novca u banci, ali se plaše da bi u slučaju provale mogli da ostanu bez svoje ušteđevine.

 

Kako do toga ne bi došlo, novac svakako ne treba čuvati na očiglednim mjestima poput fioka, ormara ili još gore, zasebnih novčanika u plakaru ili upadljivih kasica.

 

Predstavljamo vam šest fenomenalnih mjesta na kojima možete da sakrijete novac u kući – ovdje ga niko nikad ne bi tražio!

 

  1. Akvarijum sa ribicama

Savijte novčanice i spakujte u malu staklenu teglu, dobro zatvorite i sakrijte u nasukani brod ili drugi ukras koji imate u akvarijumu. Ako može da stane, možete je sakriti i kod filtera za vodu.

 

  1. Baterijska lampa

Uklonite baterije i na njihovo mjesto smjestite novac. Još bolje – oblijepite lampu selotejpom, kako bi izgledalo kao da je lampa rasklimana na tom tijelu, pa ste je ljepljivom trakom pričvrstili.

 

  1. Igračka

Ako imate djecu i puno igračaka, ovo je sjajan izbor. Ako ne – sumnjiva igračka privući će pažnju lopova i bit će pregledana. Najbolji izbor su muzičke plišane igračke – ako lopov bude ispipavao igračku, uključit će se zvuk i momentalno ga uplašiti, a neće uspjeti da čuje šuštanje novčanica.

 

  1. Kućica za psa

Rijetko koji pljačkaš bi se sjetio da podigne kućicu za psa i pogleda da li tu možda ima novca! Samo se potrudite da novac bude lijepo zapakovan i zaštićen, i zatrpan zemljom.

 

  1. Stare patike

Teško da će iko da zaviri u par raspadnutih, prljavih patika, naročito ako imate mnogo pari obuće.

PROČITAJTE  Ovo je recept za najukusnije prečeno pile koje ćete ikada jesti

 

  1. Klupko sa vunom i koncima

Savijenu novčanicu lako možete da uglavite u klupko vune, a tu će ga rijetko ko tražiti. Mjesto učinite što manje sumnjivim – dodajte i konce, makaze, pleteće igle…

Autor: Zerina K

Talijani u pandemiji ne mogu bez gelata, našli okus koji su nazvali lijekom za covid

(FOTO) Ludnica u Parizu! Za navijače korona ne postoji, policija ih rastjerivala